MENIU CAUTĂ
08 Sep. 2018 10:34

Un apropiat de-ai lui Donald Trump a fost condamnat la închisoare

Distribuie

George Papadopoulos, un fost membru al campaniei prezidențiale a lui Donald Trump, a fost condamnat la 14 zile de închisoare pentru că a oferit informații false Biroului Federal de Investigații (FBI) în investigația privind ingerința Rusiei în alegerile din 2016.

apadopoulos, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat în luna octombire pentru că a minţit agenţi ai FBI-ului. În ianuarie 2017, acesta nu a recunoscut în fața agenților FBI că a comunicat cu mai mulți indivizi pentru a aranja o întâlnire între candidatul Donald Trump și președintele Rusiei, Vladimir Putin, conform unor documente folosite în instanță. Acestea citează o declarație a consilierului special Robert Muller.

„Preşedintele Statelor Unite a obstucţionat această investigaţie mai mult decât a făcut-o George Papadopoulos vreodată”, a declarat vineri avocatul Thomas Breen, potrivit The Guardian.

Inițial, procurorii americani au recomandat ca Papadopoulos să fie închis pentru șase luni. Avocații lui susțin că fostul membru al campaniei prezidențiale nu a mințit pentru a obstrucționa investigația, ci pentru a menține 'loialitatea față de șeful său'.

Casa Albă nu a oferit imediat declaraţii privind sentinţa primită de Papadopoulos. Purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders a declarat anul trecut că acesta a „a avut un rol minim, dacă a avut unul” în cadrul campaniei prezidenţiale.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Iulia Vântur s-a păcălit la Cerbul de Aur! Pentru trei zile, a luat de patru ori mai puțini bani decât Gabriel Garko în 15 minute!


FOTO: EPA

Citește mai multe despre inchisoare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii