Mergi direct la conținut »
Un asteroid uriaș a trecut pe lângă Pământ, duminică, dar cercetătorii nu au știut de existența sa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un asteroid uriaș a trecut pe lângă Pământ, duminică, dar cercetătorii nu au știut de existența sa

Un asteroid uriaș a trecut pe lângă Pământ, duminică, dar cercetătorii nu au știut de existența sa

Recent, un asteroid de trei ori mai mare decât cel care a căzut deasupra Rusiei în urmă cu 5 ani, a trecut razant pe lângă Pământ, la o distanță de doar 192.316 kilometri, iar cercetătorii nu au știut de existența lui decât în momentul în care s-a apropiat foarte mult de planeta noastră.

Asteroidul, care a primit numele 2018 GE3, a trecut pe lângă pânănt duminică dimineața și are un diametru estimat de la 47 până la 110 metri. Într-o cuvânt, a fost mare, concluzionează ispacea.com.

Piatra spațială a călătorit cu o viteză de 106.496 km/h.

Cel mai înfricoșător lucru despre 2018 GE3 este că a fost văzut doar atunci când se apropia de Pământ, dându-le oamenilor de știință foarte puțin timp pentru a-l cerceta și pentru a estima eventualele pagube pe care le-ar fi produs dacă ar fi intrat în atmosfera Pământului.

În ciuda unui efort internațional de a urmări și identifica obiectele care se îndreaptă către Pământ (Sitemul de Apărare împotriva Asteroizilor al NASA, prin care NASA vrea să detoneze corpurile cerești cu arme nucleare), 2018 GE3 a scăpat fără a fi observat, iar specialiștii arată că data viitoare s-ar putea să nu mai fim chiar așa de norocoși.

Asteroidul a trecut pe lângă Terra la doar câteva zile după ce stația spațială chinezească Tiangong-1 s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Prăbușirea navei spațiale a ținut specialiștii cu sufletul la gură, pentru că nicio agenție spațială nu a putut să ghicească traiectoria și locul exact unde va avea loc impactul.


EXCLUSIV/Noul iubit al fotomodelului Elena Băguci e un spaniol, directorul IT&C pentru toate companiile Enel din România

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close