Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un autobuz STB a căzut în Dâmbovița! O macara de mare tonaj, închiriată de Primărie pentru a-l scoate din râu

Un autobuz STB a căzut în Dâmbovița! O macara de mare tonaj, închiriată de Primărie pentru a-l scoate din râu

Un autobuz STB a căzut în Dâmbovița, în aceasta dimineață, după ce șoferul acestuia ar fi încercat să evite o mașină care a intrat pe roșu în intersecție.

De Otilia Cristea, Vlad Chirea (foto),

UPDATE 13:36: Autobuzul STB care a căzut în Dâmbovița a fost scos după ore bune. Pentru că societatea STB nu dispunea de o macara de mare tonaj a fost nevoie de închirierea uneia de 60 de tone. Intervenția a fost îngreunată și de faptul că locul în care a căzut autobuzul era foarte mic. Pentru intervenție s-a solicitat la Apele Române să scadă nivelul apei de pe râul Dâmbovița.

Autobuzul STB a fost scos din Dâmbovița cu ajutorul unei macarale de mare tonaj (Inquam Photos / Octav Ganea)

UPDATE 10:50: Gabriela Firea, edilul Capitalei, a declarat că Primăria Generală a închiriat o macara de mare tonaj pentru a ridica autobuzul STB care a căzut în râul Dâmbovița sâmbătă dimineață, conform digi24.

În acest moment având în vedere că autobuzul este greu, nu este vorba despre o mașină oarecare, a trebuie să facem rost de o macara mai mare. A trebuit să închiriem această macara de mare tonaj care se îndreaptă spre locul accidentului pentru a ridica acest autobuz STB.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului

Autobuzul STB cântărește 12 tone și este nevoie de o macara cu o capacitate de 60 de tone pentru a-l scoate din râul Dâmbovița.

Primarul general a precizat că autobuzul Otokar, implicat în accident, este asigurat, iar municipalitatea urmează să evalueze pagubele.


Accidentul s-a petrecut în zona Eroilor, din sectorul 5 al Capitalei. Autobuzul de pe linia 196 circula pe sensul Gara de Nord – Carol Davila în momentul în care un autoturism i-a ieșit în cale.

Ca să evite impactul cu mașina care trecuse pe roșu, șoferul vehiculului STB a tras de volan și a lovit parapetul din dreptul râului Dâmbovița. Autobuzul nu a căzut complet, rămânând suspendat în albia râului.

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

Cele două persoane care se aflau în autobuz – șoferul și o pasageră – au reușit să se salveze din vehicul, relatează Digi 24. Conducătorul a fost scos, iar femeia a reușit să iasă singură pe geamul din spate al autobuzului marca Otokar.

În momentul de față, pompierii fac eforturi pentru a scoate autocarul din Dâmbovița. „Este o activitate complexă și este de durată. Sperăm ca într-o jumătate de oră să îl scoatem”, a declarat, la Digi 24, Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Circulația pe Podul Eroilor este restricționată la acestă oră. Reprezentanții STB au adus 3 utilaje în zonă, însă susțin că acestea sunt prea mici ca să poată scoate autobuzul.

Close
Închide
  Close