UPDATE ora 21:40: La misiunile de căutare au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari (reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău și ai Serviciilor Voluntare), dar și un elicopter din cadrul SMURD care a survolat zona până în jurul orei 20.00, după care s-a r7etras.

ISU Bacău a anunțat că au fost alertate serviciile pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Ungureni, Tamaş, Buhoci, Traian şi Gioseni, pentru a aloca forţe necesare pentru căutări pe arii extinse. 

După mai multe ore de căutări, reprezentanții ISU au spus că au întrerupt căutările.

„Începând cu ora 20:25 acțiunea de căutare s-a încheiat. În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date”, au transmis reprezentanții ISU Bacău.

UPDATE ora 20.40: Elicopterul SMURD plecat din Iași să caute epava avionului care s-ar fi prăbușit în Bacău s-a întors la Iași după ora 20.00, deoarece după lăsarea întunericului nu poate zbura pentru a continua căutările

„Se reîntorc la bază pentru că se lasă întunericul și nu se mai poate efectua căutare aeriană”, a explicat șefa UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Echipajele de intervenție au fost alertate de Romatsa, care a transmis că a primit un mesaj de alertă de pe echipamentul unui pilot de avion ultraușor. Zona indicată este o pădure aflată limita comunelor Buhoci și Ungureni, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

La fața locului s-au deplasat 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD. În acest moment, polițiștii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri.

Până în acest moment nu au fost oferite detalii despre starea pilotului sau despre alte victime. Autoritățile spun că misiunea este în dinamică iar la căutări s-a alăturat și un elicopter SMURD.

„De mai bine de o oră elicopterul SMURD Iași survolează zona Bacău de unde s-a primit un apel că s-a prăbușit un avion ușor”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

„Există trei situații de intervenție care operează zona împădurită în căutarea epavei. Speră colegii de la ISU că în cel mai scurt timp va fi identificat avionul de mici dimensiuni. Cred că era vorba de un zbor de agrement”, a spus Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău, într-o intervenție la Digi24.

Reprezentanții MApN au transmis că nu este vorba de o aeronavă militară.

În urmă cu două zile un pilot a murit în Ploiești, după ce avionul de acrobație în care se afla s-a prăbușit sâmbătă în comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește-ne pe Google News