Mergi direct la conținut »
Un bărbat din Iași a primit un rinichi al unui muncitor care căzuse de pe o schelă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat din Iași a primit un rinichi al unui muncitor care căzuse de pe o schelă

Un bărbat din Iași a primit un rinichi al unui muncitor care căzuse de pe o schelă

Un bărbat din Iași a primit un rinichi de la un muncitor care căzuse de pe o schelă și se afla în moarte cerebrală. Ieșeanul în vârstă de 58 de ani era bolnav de diabet și avea insuficiență renală, iar de acum are șansa la o viață normală.

De Mihai Niculescu,

Marţi a fost prelevat rinichiul, iar seara, la Centrul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ a fost efectuat transplantul. Donatorul este un muncitor din Piatra Neamț care căzuse de pe o schelă și se afla în moarte cerebrală. Transplantul de rinichi nu este nou în România, însă nu se poate spune același lucru despre transplantul de plămâni.

Pacientul aștepta de doi ani

Bărbatul făcea dializă de un an şi se afla pe lista de aşteptare de doi ani de zile. Este cunoscut cu diabet zaharat de 20 de ani, cu boala de rinichi ca afecţiune secundară. Având în vedere şi complicaţiile diabetului, evoluţia poate fi puţin mai lentă şi mai complicată“, a explicat pentru ziaruldeiasi.ro dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog.

Pacientul a mai avut o șansă de transplant în decembrie 2017, dar în urma testelor efectuate la spital nu a fost declarat compatibil.

„Dorim să mulţumim membrilor familiei donatorului care a înţeles importanţa acestui gest şi au acceptat să doneze“, a mai spus medicul Nistor.

Operația de marți a fost cel de-al zecelea transplant efectuat în acest an și cel de-al patrulea de la un donator aflat în moarte cerebrală.


VIDEO EXCLUSIV/Condamnat pentru că a ordonat uciderea a patru boschetari, regizorul Sergiu Băhăian se consideră “tăticul showbiz-ului românesc”


 

Close
Închide
  Close