Mergi direct la conținut »
Un câine sănătos a fost eutanasiat pentru a fi înmormântat alături de stăpâna lui. Cazul a stârnit revolta iubitorilor de animale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un câine sănătos a fost eutanasiat pentru a fi înmormântat alături de stăpâna lui. Cazul a stârnit revolta iubitorilor de animale

Un câine sănătos a fost eutanasiat pentru a fi înmormântat alături de stăpâna lui. Cazul a stârnit revolta iubitorilor de animale

Un câine din rasa Shih Tzu, perfect sănătos, a fost eutanasiat pentru a fi îndeplinită ultima dorință a stăpânei sale, care  avrut ca patrupedul să fie înmormântat alături de ea. Cazul a stârnit numeroase controverse, iubitorii de animale condamnând vehement atât dorința bătrânei, lăsată în testament, cât și decizia medicului veterinar de a accepta ca animalul să fie eutanasiat.

Câinele, pe nume Emma, a ajuns la un adăpost de animale din Chesterfield, statul Virginia, la 8 martie, după moartea proprietarei sale. Patrupedul a rămas în centru timp de două săptămâni, până când un executor testamentar a prezentat dorinţa femeii, care cerea ca acesta să fie îngropat alături de ea.

Emma a fost dusă apoi la un cabinet veterinar unde a fost eutanasiată. Ea a fost incinerată, iar rămăşiţele au fost puse într-o urnă funerară aşezată în sicriul femeii decedate. În baza legislaţiei statului Virginia, câinii sunt proprietare personală, iar eutanasierea unui animal de companie sănătos este legală.

Potrivit  preşedintelui Asociaţiei Directorilor Funerari din Virginia, Larry Spiaggi, nu este legală îngroparea rămăşiţelor unui animal de companie alături de cele ale unei persoane. Există unele excepţii de la această lege, în cazul cimitirelor private. Nu este clar locul în care au fost îngropate Emma şi proprietara sa, anunță The Independent, citat de Agerpres.

Cazul a stârnit indignarea iubitorilor de animale, care au spus că Emma putea fi dusă la un adăpost, după moartea stăpânei, pentru a-i putea fi găsit un cămin.

Carrie Jones, manager la adăpostul de animale din Chesterfield unde a fost găzduită Emma, şi-a exprimat regretul faţă de situaţie. „Le-am sugerat de mai multe ori că ar putea preda câinele, pentru că i-am fi putut găsi cu uşurinţă un cămin”, a declarat ea pentru postul WWBT. ”În final, ei s-au întors la 22 martie şi au luat câinele”, a adăugat Jones.


Citește și:

VIDEO / Imagini cu hoții în acțiune, în timp ce aruncă în aer un bancomat din sectorul 3

Close
Închide
  Close