MENIU CAUTĂ
, de Andreea Archip

VIDEO/Un caz social prezentat de Libertatea a avut ecou! Bătrânul care nu mai putea mânca, ajutat de un stomatolog. “În maximum o lună o să-i putem reda zâmbetul!”

Distribuie

Samyra Popescu a citit despre cazul lui Dumitru Necula, pensionarul de 78 de ani care a făcut apel la Libertatea pentru a-și rezolva problemele cu dantura, și s-a oferit să îl ajute. În ciuda faptului că este un caz complicat, bărbatul având și alte probleme de sănătate, medicul cu experiență a căutat, împreună cu colegii ei, cel mai bun tratament posibil. "Am zis că în maximum o lună o să-i putem reda zâmbetul și funcționalitatea, ca să se poată bucura de sărbătorile care vin", a spus medicul.

Dumitru Necula și-a luat de dimineață toate rezultatele analizelor și a mers la medic. A fost plăcut surprins de atenția care i s-a oferit.

„Nu voi fi doar eu medicul care se ocupă de dumneavoastră, că noi lucrăm în echipă aici, ca o familie”, i-a spus medicul Samyra Popescu.

„E foarte bine. Doar să fie blânzi cu mine”, glumește bărbatul.

Deja s-a stabilit o legătură medic-pacient sănătoasă.

Vizita la dentist, obligatorie pentru sănătatea danturii

În urmă cu o lună, Libertatea prezenta cazul lui Dumitru Necula, un pensionar singur din București care aproape că nu mai putea mânca.

Medicul Samyra Popescu întâlnește destul de des cazuri grave ca al lui Dumitru Necula. „De la o vârstă mai înaintată, nu-ți mai dorești fațete dentare. Sigur, îți dorești un zâmbet care să te întinerească, dar ajungi să-ți dorești mai mult să mănânci cu ceva, că până la urmă de la asta pornim și ne mirăm de ce avem și alte afecțiuni. Nu pot să mănânce, doar înghit, efectiv. Și trăiesc cu dorința, cu visul de a mușca o bucățică de cărniță sau un măr, dintr-un aliment mult mai dur”, a mai spus medicul.

Pensionarul a plecat fericit după prima întâlnire cu medicul. „Cred că am început să am probleme de prin 2015-2016. Mă bucur mult, să pot și eu să mănânc ca lumea, că eu mănânc mai mult ciorbă, nici fructe nu prea pot să mănânc”, a spus bărbatul.

Peste 80 la sută dintre români au probleme dentare și o treime dintre ei și-au pierdut cel puțin trei dinți până la 40 de ani.


Citește și:

VIDEO/ Florin Busuioc a fost adus la un spital din București cu un elicopter SMURD. Primele imagini cu actorul înainte de a fi urcat în elicopter

Citește mai multe despre pensionar pe Libertatea.

Comentarii