MENIU CAUTĂ

Un criminal care a șocat întreaga țară cu câțiva ani în urmă a murit în pușcărie

Distribuie

Cornel Ghica, supraveghetorul de la Spitalul de Psihiatrie Brăila care, în 2012, a ucis în bătaie un pacient, a murit în timp ce se afla în executarea pedepsei cu închisoarea.

Încarcerat la Penitenciarul Brăila, după ce a primit o condamnare de 20 de ani închisoare pentru omor deosebit de grav, bărbatul de 63 de ani, care avea probleme cardiace, a ajuns la spital şi după mai bine de o săptămână de la internare şi-a dat sfârşitul. Fapta comisă de acesta a fost însă una extrem de gravă şi a şocat întreaga comunitate brăileană la momentul producerii, a anunțat obiectivbr.ro.

În noaptea de 6 spre 7 august 2012, Ghica l-a bătut pe pacientul Ionel Dragu, care era imobilizat la pat, lovindu-l cu bestialitate în zona capului şi zona inghinală, cu un baston de cauciuc. În 2013, ucigaşul şi-a primit condamnarea, alături de el primind pedepse cu închisoarea, însă cu suspendare, şi medicul care fusese de gardă în noaptea crimei, dar şi asistenta medicală aflată în tură la Spitalul de Psihiatrie.

Avea afecțiuni cardiace

Reprezentanţii Penitenciarului Brăila au confirmat decesul persoanei condamnate care se afla în custodia unităţii de detenţie.

„În data de 8 februarie 2019, în jurul orei 20.40, o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Brăila a fost prezentată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, cu o stare generală alterată, impunându-se internarea acesteia.

Persoana în cauză se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în data de 16 februarie 2019, în jurul orei 16.49, în cadrul unităţii spitaliceşti.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei persoanei condamnate, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi judecătorului de supraveghere a privării de libertate”, se arată în comunicatul transmis de Penitenciarul Brăila.


Declarație cinică a unui medic de la „Marius Nasta”: „A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter”. Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spital

Comentarii