Mergi direct la conținut »
UPDATE | Deținutul care a evadat de la Penitenciarul Focşani a fost prins
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE | Deținutul care a evadat de la Penitenciarul Focşani a fost prins

Deținutul de la penitenciarul din Focșani care a evadat vineri de la de la punctul de lucru Goleşti este căutat de peste 150 de polițiști, jandarmi și angajați ai penitenciarului, de mai bine de 20 de ore.

De Andreea Radu, Cristina Sterian,

UPDATE ora 23:50. În urmă cu puțîn timp, bărbatul evadat din Penitenciarul Focșani a fost identificat și prins polițiști. La căutări au participat polițiști, jandarmi, angajați ai Penitenciarului Focșani. Acesta a fost identificat și prins pe rază comunei Poiana Cristei, unde se ascundea la o stână. 

În acest moment, se află in custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat la Penitenciarul Focșani.

Deținutul evadat, la scurt timp după ce a fost prins

„Evadatul a fost prins la o stână pe raza satului Petreanu, într-o zonă împădurită, greu accesibilă! La ora 19.10 am fost sesizați prin 112 de către o femeie din localitatea Poiana Cristei, că ar fi fost agresata în locuința sa de către un bărbat necunoscut, care i-a sustras suma de 180 lei și a fugit”, transmite IPJ Vrancea.

Din primele informații, femeia nu a fost agresată sexual.

UPDATE: Bărbatul este extrem de periculos, potrivit oamenilor legii. El era închis de 14 ani, pentru omor calificat și obținuse dreptul să execute pedeapsa în regim deschis, notează Digi24.ro.

„Conform datelor puse la dispoziție de Penitenciarul Focșani este vorba de Ciobotaru Vasilică de 35 ani din comuna Boghești, județul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat”, arată Poliția.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Polițiștilor li s-a ordonat să se înarmeze și să se echipeze cu vestele antiglonț.

Căutarea deţinutului evadat a fost reluată sâmbătă dimineaţa la ora 7.00. La acţiune participă sute de poliţişti, lucrători de la penitenciar şi jandarmi, dar şi un elicopter din partea Inspectoratului general de aviaţie, potrivit IPJ Vrancea.

Deținutul a fost dat în urmărire generală. După ce va fi prins, la pedeapsa pe care o are de ispăşit i se vor adăuga trei ani pentru evadare.


Personalul Penitenciarului Focşani a anunțat, vineri, că un deţinut a evadat de la punctul de lucru Goleşti.

Deținutul care a evadat este Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 35 de ani, din comuna Boghești, potrivit Poliției.

Bărbatul este recidivist și se afla la Penitenciarul, unde executa o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat.

În momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni negri cu 3 dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vişinie pe piept şi bocanci negri, notează Mediafax.

Close
Închide
  Close