Mergi direct la conținut »
Un fost impresar de jucători cu zero expertiză în educație, nășit de familia Reghecampf, a ajuns consilier al ministrului Educației din Guvernul Orban!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un fost impresar de jucători cu zero expertiză în educație, nășit de familia Reghecampf, a ajuns consilier al ministrului Educației din Guvernul Orban!

"Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România", își explică poziția de consilier fostul impresar și jurnalist Bogdan Steriopol.

De Andrei Crăițoiu, Dan Udrea,

  • Ca mulți dintre cei ajunși în aparatul public în ultimii ani, Steriopol face un master la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, universitate a Serviciului Român de Informații.

Fost jurnalist la Pro Sport, Gazeta Sporturilor și Fanatik, ajuns apoi agent de fotbaliști și fin al familiei Reghecampf, Bogdan Steriopol, 33 de ani, a fost numit consilier al noului ministru al Educației, Monica Anisie.

Fostul impresar și-a postat deja mai multe fotografii în noua ipostază, iar unul dintre comentariile pe care le-a făcut pe Facebook, lângă un selfie alături de Monica Anisie, este următorul: „Educația solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes! A venit momentul ca învățământul din România să se alinieze la standardele europene. Copiii noștri merită acest lucru, iar noi avem datoria morală să le asigurăm toate resursele necesare pentru o viață fericită”.

A fost ajutor pentru Anamaria Prodan

Steriopol a fost, în anii 2000, ziarist la publicațiile de sport, la Pro Sport, Gazeta Sporturilor și Fanatik, după care a devenit un apropiat al familiei Reghecampf. A fost, mai întâi, un ajutor pentru Anamaria Prodan în transferul unor fotbaliști, după care a devenit chiar el un agent de jucători.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 
Bogdan Steriopol, la cununia religioasă, nășit de Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
În 2014, la cununia religioasă, unde nași au fost Laurențiu și Anamaria Reghecampf

A fost implicat activ pe piața transferurilor pentru multe cluburi de Liga 1 și Liga 2 și s-a axat mai mult pe filiera fotbaliștilor străini, pe care i-a adus la diverse echipe din România: Dunărea Călărași, Voluntari, Petrolul.

În 2014, Steriopol a devenit finul familiei Reghecampf. Începând din 2018, fostul jurnalist și agent de fotbaliști a devenit activ în politică. 

Bogdan Steriopol a făcut parte din organizația PNL Sector 2 București, unde a fost implicat în mai toate proiectele filialei și a fost unul dintre ajutoarele Monicăi Anisie, căreia acum Ludovic Orban i-a încredințat Ministerul Educației și Cercetării.

Se ocupă de fondurile europene și relația cu MTS

În cadrul Ministerului Educației, Steriopol se va ocupa, printre altele, de accesarea și direcționarea fondurilor europene, care să fie folosite pentru formarea și perfecționarea profesorilor.

În plus, el va fi responsabil de relația dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului.

Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
Recomandări
Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
 

Masterand la universitatea SRI

Noul consilier de la Ministerul Educației este masterand, anul 2, la specializarea Managementul informațiilor de securitate națională. Urmează cursurile la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, universitate care aparține Serviciului Român de Informații.

I-a urat „La mulţi ani în puşcărie” lui Mihai Stoica

În vara lui 2013, Bogdan Steriopol, care încă era ziarist la acel moment, a fost protagonist într-un incident cu un oficial al echipei FCSB.

După ce Mihai Stoica a fost implicat într-un scandal cu reporterii Pro TV, înaintea unui meci de Champions League disputat la Skopje, Bogdan Steriopol i-a transmis lui MM un sms pe telefon, în care i-a urat „La mulţi ani în puşcărie”. Atunci, în Dosarul Transferurilor, în care era judecat Mihai Stoica, nu se dictase o sentință finală. Aceasta avea să fie pronunțată în martie 2014, când Stoica a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și a stat în spatele gratiilor până în februarie 2016.

Costi Rogozanu explică de ce să ne ferim de „vrăjelile” lui Viktor Orban și ale lui Klaus Iohannis. Ce ne învață Miklós Bánffy și Liviu Rebreanu despre Ardeal
Recomandări
Costi Rogozanu explică de ce să ne ferim de „vrăjelile” lui Viktor Orban și ale lui Klaus Iohannis. Ce ne învață Miklós Bánffy și Liviu Rebreanu despre Ardeal
 
Bogdan Steriopol, centru, la o ședință la Ministerul Educației
Bogdan Steriopol, centru, la o ședință la Ministerul Educației, în prezența vicepremierului Raluca Turcan

„Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România”

Bogdan Steripol a comentat pentru Libertatea și GSP numirea în Ministerul Educației:

„Rolul meu la Ministerul Educației este de a facilita relația interministerială dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Ca jurnalist, am avut ocazia să cunosc îndeaproape această lume a sportului, să înțeleg cum funcționează, de ce anume este nevoie pentru a face performanță și cât de important este să investim în copii și tineri”.

Anii de experiență în jurnalism au fost o lecție pentru mine: am învățat cât de important este să relaționezi cu cei din jurul tău, ce valoare însemnată are munca în echipă, perseverența, dorința de a fi mereu în top și multe alte aspecte care m-au ajutat să mă dezvolt.

Bogdan Steriopol, consilier la Ministerul Educației:

„Acum, când am devenit și părinte, îmi dau seama că, fără o educație adecvată, copiii noștri nu pot face performanță. Nici în sport, nici în alte domenii”, mai spune el.

„Sunt aici pentru a pune umărul la clădirea viitorului copiilor din România. Știu unde sunt lipsuri și vreau să găsim soluții să reparăm sistemul”.

„Pe mine, nu aspectul financiar m-a convins să accept această funcție, aici nu se plătește mult mai bine decât în presa scrisă. Mi-am dat seama că trebuie să acționez, că nu mai trebuie să aștept de la alții răspunsurile pe care eu le am deja”, a conchis consilierul ministrului Monica Anisie.

Close
Închide
  Close