Mergi direct la conținut »
Un fost jandarm din Sălaj îi învață pe români cum să stea corect la birou
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un fost jandarm din Sălaj îi învață pe români cum să stea corect la birou. Cum a transformat aliniamentul postural într-o afacere

De Petre Dobrescu,

Un tânăr de 28 de ani din Zalău a decis să renunțe la locul de muncă din Jandarmarie pentru a dezvolta o afacere inedită în România. Cosmin Pașca este antrenor de aliniament postural, o tehnică prin care îi învață pe oameni să aibă poziția corectă la birou, eliminând astfel în mod natural cauzele durerilor.

Ad placeholder

Cosmin Pașca și-a îndeplinit visul de a deveni jandarm, în 2012. După șase ani în uniformă, tânărul din Zalău a decis să-și dezvolte propria afacere, datorită pasiunii pentru fotbal și fitness.

În 2016, a devenit antrenor de fitness și, vreme de doi ani, spune că a lucrat pe două fronturi, la Jandarmerie, dar și în sala de forță. Anul acesta, în martie, a decis să renunțe la Jandarmerie și să dedice total antrenamentelor de aliniament postural (postural alignment), scrie Ziarul de Sălaj.

„Peste doi ani de zile am fost și antrenor și jandarm. În tot acest timp s-a adunat multă oboseală psihică și fizică și nu mai făceam față pe două fronturi. Am investit mult în cursuri de perfecționare în fitness și Postural Alignment, iar din acest an muncesc doar la Postural Alignment”, a povestit Cosmin Pașca, conform sursei citate.

După ce a absolvit mai multe cursuri și examene, Cosmin Pașca a devenit la începutul acestui an unul dintre cei 10 români care sunt antrenori de postural Alignment. Acest concept de exerciții fizice a fost inventat de românul Tiberiu Vintiloiu.

După multe cursuri și examene, Cosmin Pașca a reușit la începutul acestui an să devină antrenor de Postural Alignment și să se numere printre cei 10 români care mai au această titulatură. De fapt nici pe întreg mapomondul nu sunt foarte mulți antrenori de Postural Alignment, pentru că cel care a creat acest concept este un român, Tiberiu Vintiloiu.

Părintele Postural Alignment, dacă pot sa-i zic așa, este Tiberiu Vintiloiu. El a creat acest program, iar din luna ianuarie am luat și eu licența de antrenor de Postural Alignment. El este singurul din România care poate da aceste licențe. S-au făcut foarte multe cursuri, tabere de instruire și perfecționare și bineînțeles foarte multe examene. Toate au durat peste un an de zile. Am pornit la drum peste 100 de paticipanți și am luat licența doar 10 la finalul cursurilor, a mărturisit Cosmin Pașca.

Ad placeholder
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
Recomandări
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
 

Cosmin Pașca spune că nu regretă faptul că a renunțat la meseria de jandarm deoarece a reușit să-și pună pe picioare afacerea din care câștigă bine.

„Nu regret niciun moment alegerea făcută. Am câștigat bine la Jandarmerie și acum se câștigă foarte bine în MAI, însă ce fac acum nu se compară cu Jandarmeria. La Jandarmerie practic aștepți să treacă lună să-ți vină salariu, pe când aici faci lucrurile să se întâmple. Eu fac din pură plăcere această muncă, iar dacă și câștigi bani este foarte bine. Din punct de vedere financiar este mai bine ca în Jadarmerie”, a explicat Pașca.

Tânărul din Zalău a explicat că prin tehnicile de aliniament postural le arată oamenilor cum trebuie să aibă o poziție corectă în fiecare zi.

„Postural Alignment este un aliniament postural. Toată lumea crede că este fizioterapie sau kinetoterepie pentru coloană sau spate. Ceea ce facem noi este total diferit, noi lucrăm global. De exemplu dacă suferi de scolioză, o deviație a coloanei spre dreapta sau spre stânga, kineto lucrează pe recuperea în sine, noi lucrăm pe cauză, trebuie să vedem cum a apărut acea problemă. Noi lucrăm foarte mult și pe detensionare musculară. Ca o concluzie, noi lucrăm doar cu oameni care se pot mișca. Îi reeducăm pentru a avea o poziție corectă, la masă, la birou sau zi de zi”, a mai spus Cosmin Pașca.

Potrivit sursei citate, Postural Alignment a apărut în România în 2017. Conceptul de exerciții fizice are la bază pilates, yoga, fitness și function training.

Ad placeholder

Vezi cum să stai corect pe scaun ca să nu ai dureri de spate.

sursă foto: Ziarul de Sălaj


Citește și REPORTAJ/ Când firma de construcții face vila șefului județului mai repede decât școala. Elevii din Roma, județul Botoșani, printre mormane de moloz, până la veceul deschis – VIDEO


 

 

Cum și-a dat seama Dan Petrescu că are coronavirus: „S-a întâmplat în primele două zile”
PARTENERI - GSP.RO
Cum și-a dat seama Dan Petrescu că are coronavirus: „S-a întâmplat în primele două zile”
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close