MENIU CAUTĂ

Un fost proprietar al fermei de porci distruse de incendiu susține că focul a fost pus intenționat

Distribuie

Gheorghe Caruz, fostul proprietar al fermei de la Ticihileşti, judeţul Brăila, avansează o ipoteză șocantă. Acesta crede că încendiul izbucnit luni dimineaţă în interiorul compexului de porci a fost pus intenționat. Varianta sa nu este însă susținută și de pompierii care au intervenit, relatează Mediafax.ro.

Gheorghe Caruz este cel care a pus bazele afacerii cu porci de la Tichileşti. Acesta a renunțat recent la afacere în favoarea fiului său, însă a rămas la curent cu situația. Acum, bărbatul susține că incendiul de la fermă a fost pus intenționat.

„Cred că este o mână criminală la incendiu. Se doreşte ca noi să nu mai reîncepem activitatea acolo. Este ceea ce cred eu, exact cum am spus. Nu ştiu cine este interesat să renunţăm la afacerea de la Tichileşti, poate concurenţa, nu ştiu”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

Ipoteza sa nu este susținută și de pompierii care au intervenit la fața locului. Aceștia au stabilit că incendiul, în urma căruia au murit peste 1.700 de porci, a fost provocat de un scurt circuit.

„Colegii mei au stabilit că incendiul de la ferma de porci din Tichileşti a fost provocat de un scurt circuit. Aceasta este cauza probabilă, scurt circuit la instalaţia electrică din cauza unui cablu electric defect”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor care au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă.


Citește și:

GALERIE FOTO/ Paradoxul Vaslui. Cel mai bogat cămin de stat pentru bătrâni se află în cel mai sărac județ. Sunt condiții ca-n Germania!

Citește mai multe despre Brăila și pestă porcină pe Libertatea.

Comentarii