Mergi direct la conținut »
Un italian a fost prins cu droguri în Aeroportul Otopeni. Bărbatul a prezentat un buletin fals / FOTO&VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un italian a fost prins cu droguri în Aeroportul Otopeni. Bărbatul a prezentat un buletin fals / FOTO&VIDEO

Un italian a fost prins cu droguri în Aeroportul Otopeni. Bărbatul a prezentat un buletin fals / FOTO&VIDEO

Un cetățean italian a fost prins cu droguri în Aeroportul Otopeni, în timp ce voia să iasă din țară. Bărbatul avea asupra sa aproape 73 de grame de cociană și ar fi prezentat un act de identitate fals.

Cazul este anchetat acum de procurorii DIICOT.

„În data de 05.05.2018, ora 21.23, la P.T.F Aeroport International Henri Coandă, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind în direcţia Barcelona-Ibiza, un cetăţean italian, în vârstă de 42 de ani. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate italiană. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie, iar in urma verificărilor cu aparatura din dotare s-a stabilit ca acesta este fals”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră făcut ulterior un control amănunţit asupra bărbatului şi al bagajelor.

„În urma controlului, s-a descoperit în bagajul de cală, disimulată într-o pungă cu haine, o casetă ce conţinea o substanţă de culoare maro ce prezenta mirosul specific al cafelei, iar în interiorul acesteia a fost descoperită o altă pungă ce conţinea o substanţă de culoare albă, în greutate de 72,93 grame. În cadrul primelor verificări, substanţa a reacţionat pozitiv la testul de cocaină”, potrivit sursei citate.

Italianul le-a spus polițiștilor că a cumpărat cocaina cu 2.000 de euro pentru consum propriu.

Bărbatul din Italia este cercetat de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fals şi uz de fals. Totodată, procurorul de caz a emis pe numele bărbatului ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

În februarie, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi şase au fost plasate sub control judiciar, fiind bănuite de trafic şi consum de droguri.


Citește și Polițiștii de la Rutieră sunt în vizorul ofițerilor anticorupție. Agenții din stradă, cei mai expuși riscului de a lua mită


 

Close
Închide
  Close