Nicușor Mihai se declară ”amic, prieten cu Florin Roman”, șeful deputaților PNL, cu care ”bineînțeles că mă știu de multă vreme”. Mihai s-a angajat pe 1 martie 2020 la Fabricii de Arme Cugir, susține un angajat al întreprinderii.

“Are un contract în care trebuie să presteze 100 de ore pe lună și e plătit cu 100 de lei pe oră. Vă dați seama ce venit?! 10.000 de lei pe lună. Când are el timp să vină la Cugir să încheie cele 100 de ore? Ar însemna cinci ore în fiecare zi lucrătoare”.

Mihai Nicușor recunoaște că a devenit consilierul directorului, dar spune că “deocamdată nu am încasat nimic și nici nu intenționez să încasez bani”.

Da, îl consiliez pe domnul director general, probabil că din martie, nu mai știu exact. Nu sunt toată ziua acolo. Ne vedem în special după ce termină dânsul programul.

Nicușor Mihai:

“L-am angajat pentru competență”

Grațian Duma, noul director general al Fabricii de Arme Cugir, pus manager de PNL după preluarea puterii, nu a confirmat, dar nici nu a negat suma de 10.000 de lei din contract. 

“L-am angajat pentru competență. Iar partea cealaltă, cea cu contractul, nu discut. Dar pot să vă spun că nu a produs nici un efect. Nu s-a încasat nici un ban pe contractul ăsta”, a spus directorul pentru ziar.

“Mă mai gândesc”

– De ce anume nu și-a încasat banii consilierul dv.?
– Nu s-au parcurs anumite etape și pași și, ca atare, nu s-a făcut nici o plată.

– Dumnealui v-a oferit consultanță în acest timp?
– Am avut ceva discuții așa vizavi de unele aspecte, dar nu s-au materializat prin plăți.

– Continuați contractul?
– La momentul acesta, nu știu, el poate să rămână fără să producă efecte, partea cealaltă… e de discutat. Sau mă mai gândesc.

„Nu văd nici o problemă că e trimis în judecată de DNA”

Nicușor Mihai și Grațian Duma spun că nu văd vreo legătură între funcția deținută acum de primul și dosarul aflat pe rolul Tribunalului București.

Dialog cu directorul Grațian Duma.

– Cum vedeți faptul că dumnealui e trimis în judecată pentru un dosar care ține chiar de Fabrica de Arme?
– Nu știu care sunt cauzele sau motivele pentru care este în proces.

– Dar e de notorietate, e un comunicat al DNA public.
– Nu vă contrazic, nu l-am citit. Atâta vreme cât nu este nimic definitiv… poate fi fals, poate fi adevărat.

“Instigare la abuz în serviciu”

Consilierul Nicușor Mihai susține chiar că dosarul lui nu ar avea nici o legătură cu Fabrica de Arme Cugir.

– E normal să fiți consilier la Fabrica de Arme, fiind trimis în judecată pentru corupție la Fabrica de Arme?
– Acuzația mea nu e legată de Fabrica de Arme, ci e de instigare la abuz în serviciu cu privire la schimbarea unui director general.

– Comunicatul DNA din 8 martie 2016 detaliază că procurorii vă acuză că ați făcut presiuni, împreună cu o doamnă, ca Fabrica de Arme să cumpere genți la suprapreț.
– Este opinia procurorilor, nu am nici un fel de problemă, este în cercetare judecătorească.

Consilierul directorului general a continuat să explice de ce nu este nimic în neregulă cu angajarea sa.

“Nu e nici un conflict de interese. În contractul pe care îl am încheiat cu Fabrica de Arme Cugir este stipulat clar că nu mă ocup de nici un fel de document care ar putea interfera cu procesul pe care-l am. Într-adevăr, sunt documente care se află la Fabrica de Arme și care există la dosar, dar în contract se stipulează clar că nu o să am nici un fel de interferență și nici nu doresc să discut cu nimeni despre acest lucru și justiția își va face treaba”.

Nicușor Mihai crede că experiența sa l-a făcut pe directorul general să îl dorească drept consilier.

“Într-o discuție avută cu domnul director general, am fost întrebat dacă aș dori să-l ajut în activitatea pe care o are”, spune consilierul.

În opinia mea, lucrurile la Fabrica de Arme nu merg așa cum ar trebui, este foarte multă incompetență. Fără falsă modestie, eu consider că îl pot ajuta foarte mult pe directorul general, mai mult decât îl pot ajuta alții, lucru care mi s-a confirmat acum, de când lucrez cu dânsul.

Nicușor Mihai:

Nicușor Mihai, nașul lui Teodor Atanasiu, amic de-ai lui Florin Roman

– Domnule Mihai, presa locală scrie că sunteți omul lui Teodor Atanasiu, prieten vechi, cu o casă de vacanță comună.
– Da, da, da! Este prietenul meu și va fi prietenul meu. Mai mult decât atât, i-am fost și naș. Suntem în relații foarte bune, dar nu știu ce rol are Teodor Atanasiu acum.

– Sunteți prieten și cu directorul Duma, pe care-l consiliați?
– Și cu domnul Duma sunt coleg de mic, de la clasa I. Am fost colegi și de facultate. Și am fost colegi și cu domnul Atanasiu de la clasa I până la terminarea facultății.

– Aveți vreo legătură și cu Florin Roman?
– Da, bineînțeles, mă cunosc cu Florin Roman de foarte multă vreme. Sunt amic, prieten cu Florin Roman, dar nu ne-am mai văzut de foarte multă vreme.

– Acest lucru contează în contractul de consiliere?
– Nu, absolut deloc.

De ce l-a trimis DNA în instanță

Mihai Nicușor a fost acuzat în 2016 de fapte de corupție, a fost reținut pentru 24 de ore, iar la scurt timp a fost trimis în judecată. Dosarul său este acum la Tribunalul București, unde sunt audiați martorii.

Nicușor Mihai e acuzat că ar fi pus umărul la presiunile făcute de o cunoștință în favoarea unui contract păgubos pentru Fabrica de Arme Cugir. Când nu a ieșit schema, ar fi determinat schimbarea directorului.

Mai exact, el este acuzat că, pe vremea când era directorul comercial al Romarm, ar fi determinat schimbarea directorului Fabricii de Arme Cugir pentru că acesta din urmă a refuzat să cumpere genți K4 și K5, la suprapreț, de la două firme, reprezentate de o asociație.

“Concret, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, fiecare din cele două societăți administrate în fapt de către cele două persoane a achiziționat gențile de la un producător, după care le-au vândut către asociația respectivă la un preț dublu (rata de profit obișnuită era de 53% – 54%, cu o singură excepție, când a fost de 44%). Mai departe, asociația a vândut aceste genți către Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A., cu un profit minim pentru sine, pe baza unor contracte încheiate fără a se organiza o procedură de licitație publică”, se arată în comunicatul DNA.

Firma favorizată cumpărase gențile înainte de licitație!

Pe 22 decembrie 2015, Fabrica de Arme Cugir a organizat o nouă licitație și a clasat asociația cu pricina pe locul trei. 

Procurorii DNA arată că aceasta cumpărase deja, prin cele două societăți comerciale, 12.000 de genți pe care trebuia să le vândă. Anchetatorii susțin că reprezentanta asociației paravan “a pornit o adevărată ofensivă prin care să-l determine pe directorul general să cumpere gențile”.

“Pe de altă parte, inculpata, atât personal, cât și prin intermediul altor persoane, a depus la sediul C.N. ROMARM S.A. mai multe documente care au avut ca urmare trimiterea unei echipe de control la Fabrica de Arme, pentru a verifica, printre altele, și modul în care s-au derulat procedura de licitație pentru achiziționarea genților, dar și contractul subsecvent.

La instigarea inculpatului Mihai Nicușor-Mircea, în calitate de director comercial în cadrul C.N. ROMARM S.A., aflat în relații de amiciție cu inculpata Mariș Claudia Aura, membrii echipei de control au întocmit un raport care a avut ca urmare demiterea directorului general”, continuă comunicatul DNA din 8 martie 2016.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății cumpără, fără licitație, peste 100 de milioane de măști în valoare de peste 40 de milioane de euro

Ce i se pregătește fugarului condamnat, care a acuzat de corupție politicieni importanți și oameni de afaceri din România!

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele