Mergi direct la conținut »
Un medic stomatolog a devenit actriță peste noapte! A reconstituit o scenă din filmul «Forrest Gump»
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un medic stomatolog a devenit actriță peste noapte! A reconstituit o scenă din filmul «Forrest Gump»

Un medic stomatolog a devenit actriță peste noapte! A reconstituit o scenă din filmul «Forrest Gump»

Dolores Bădulescu, medic stomatolog de profesie, este una dintre clujenii deveniți peste noapte actori, în cadrul campaniei de promovare a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în care orașul devine brusc platou de filmare, iar oamenii obișnuiți - personaje de film.

De Georgiana Marcu,

Fără să fi avut vreodată legătură cu actoria, Dolores Bădulescu a devenit personaj într-unul dintre spoturile de promovare ale TIFF, festival ce va începe la sfârșitul acestei luni la Cluj-Napoca. Ea apare în spotul ”Pădurea Ghimpe-Forrest Gump”, care este o reconstituire a celebrei scene cu banca și cutia de ciocolată din filmul care i-a adus Oscarul, în 1994, lui Tom Hanks.

În cazul lui Dolores Bădulescu, colaborarea cu TIFF a venit prin intermediul unei prietene, pacientă de-a sa. A abordat-o cu această idee și, la început, ca orice persoană care nu are nimic de-a face cu industria filmului, a fost înclinată să refuze, scrie Transilvania Reporter.

stomatolog tiff ”Singurul contact pe care îl aveam cu această industrie era fiica surorii mele, studentă la regie în SUA. Ceea ce m-a făcut să mă răzgândesc însă a fost momentul în care am aflat că rolul pe care aveam să îl joc nu presupunea să spun vreo replică. Ce pot să mărturisesc acum este că am avut o experiență extraordinară. Au durat cinci-șase ore toate filmările, am avut parte de o echipă care a avut grijă de noi în ceea ce privește makeup-ul și aranjarea garderobei, după care am mers în parc alături de Rareș Brănescu, băiatul care îl juca pe Forrest Gump, unde se afla toată echipa de filmare și unde a avut loc desfășurarea de forțe”, a povestit Dolores Bădulescu, pentru sursa citată.

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”
Recomandări

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”

 

Ce au în comun stomatologia cu cinematografia, precizează medicul stomatolog, este creativitatea și rigoarea. ”În stomatologie trebuie să creezi, să alegi combinații de materiale, să găsești soluții. În plus, există această rigoare ca totul să fie perfect, același lucru pe care l-am remarcat și la filmări. Eu care am o meserie unde rigurozitatea este pe primul plan am văzut aceeași rigurozitate și în această scurtă scenă pe care am avut-o de jucat. Inclusiv murdărirea pantofilor lui Forrest a fost luată în considerare”, mărturisește Dolores Bădescu.

Foto: Transilvania Reporter

Close
Închide
  Close