Mergi direct la conținut »
Un meteorit cu o putere de zece ori mai mare decât cea a bombei de la Hiroshima a explodat deasupra Mării Bering
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un meteorit cu o putere de zece ori mai mare decât cea a bombei de la Hiroshima a explodat deasupra Mării Bering

Un meteorit cu o putere de zece ori mai mare decât cea a bombei de la Hiroshima a explodat deasupra Mării Bering

Asteroidul a explodat pe 18 decembrie 2018, deasupra peninsulei Kamchatka din Rusia, eliberând o energie echivalentă cu 173 de kilotone de TNT. Meteoritul a explodat cu o putere de zece ori mai mare decât cea a bombei atomice lansate deasupra Hiroshimei în anul 1945, au transmis cercetătorii de la NASA. 

Explozia, detectată de sateliţii militari ai SUA, a avut loc deasupra Mării Bering, în largul peninsulei Kamceatka, o zonă îndepărtată a Rusiei, la 25, 6 kilometri deasupra Terrei.

Această explozie a fost a doua cea mai puternică de acest tip din ultimii 30 de ani, fiind al doilea cel mai mare meteorit care pătrunde în atmosfera Pământul, de la cel care a căzut în localitatea Celeabinsk în anul 2013, potrivit Agerpres.

Experţii NASA au estimat că explozia a fost de zece ori mai mare decât cea provocată de bomba atomică de la Hiroshima. În acel atac nuclear, lansat la ordinul preşedintelui de atunci al SUA Harry Truman, au murit peste 20.000 de militari şi aproape 100.000 de civili în acest oraş japonez.

Foto EPA


Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!


 

Close
Închide
  Close