Mergi direct la conținut »
Un nou termen promis pentru legea pensiilor. Dragnea: ”O vom duce la capăt și o vom scoate”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Un nou termen promis pentru legea pensiilor. Dragnea: ”O vom duce la capăt și o vom scoate”

 Un nou termen promis pentru legea pensiilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că în viitoarea sesiune parlamentară, mult așteptata lege a pensiilor va fi dezbătută și adoptată de Parlament. Liderul social-democrat a promis că, până la finalul anului, ”legea va fi dusă la capăt”. ”În această vară voi lucra cu colegii mei, cu doamna Olguța Vasilescu, cu doamna prim-ministru și cu alți colegi, și în toamnă vreau să intrăm în forță cu legea pensiilor. Este o lege așteptaă, nu e ușoară, dar trebuie să îndreptăm o uriașă nedreptate. O vom duce la capăt și o vom scoate. Până la sfârșitul verii, proiectul va fi finalizat și vom intra în proceduri în forță ca până la sfârșitul sesiunii, la sfârșitul anului, să fie adoptată”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

De Sorina Ionaşc,

Cât despre prevederile din actul normativ, președintele PSD nu a vrut să dea detalii. A preferat să spună doar că va fi ”o lege onestă” și că ”va reflecta inclusiv durata de viața a celui care a muncit”.

Legea pensiilor, în programul de guvernare


Social-democrații au promis, în campania electorală, o nouă lege a pensiilor până la 1 octombrie 2017. Ulterior, termenul a fost amânat pentru 1 ianuarie 2018.

Subiectul a fost amânat în repetate rânduri, iar proiectul de lege a fost făcut ping-pong între Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe, în mandatul lui Ionuț Mișa.

În februarie anul acesta, Lia Olguța Vasilescu anunța că proiectul de lege a pensiilor este finalizat.

 

Close
Închide
  Close