MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2011 16:29

Un olimpic din Baia Mare a picat Bac-ul la fizică dintr-o eroare a profesorilor: i-au pus 2,2 în loc de 9,2

Distribuie

Șocat din cauza notei primite, elevul a depus imediat contestație. La scurt timp, a fost sunat de conducerea liceului, care a aflat de la comisia de corectare că s-a făcut o eroare la trecerea notei de pe lucrare pe procesul-verbal.

„În momentul în care s-a trecut notele de pe lucrare în catalog s-a strecurat eroarea. I s-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,2, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi efectiv a fost o eroare umană generată de faptul că era târziu, s-a lucrat mult, sub stres. Nu a dorit nimeni  să-l dezavantajeze pe elev, a fost o eroare umană.  Am dispus să se verifice toate lucrările, adică corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog”, a declarat Filip Pavel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Maramureş, pentru Realitatea TV.

Comisia a decis să verifice toate lucrările din centrul de examinare şi a descoperit alte două cazuri similare. Elevii aveau note mai mari pe lucrări decât cele afişate.

Inspectoratul Şcolar nu va dispune niciun fel de sancţiuni, pentru că cele trei greșeli au fost considerate erori umane”.

Comentarii