Mergi direct la conținut »
Un pilot al unui avion de linie a fost prins cu o alcoolemie uriașă. Cine l-a dat de gol
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un pilot al unui avion de linie a fost prins cu o alcoolemie uriașă. Cine l-a dat de gol

Un pilot al unui avion de linie a fost prins cu o alcoolemie uriașă. Cine l-a dat de gol

Un pilot al unui avion de linie a fost prins cu o alcoolemie de nouă ori mai mare decât limita maximă admisă. Pilotul a fost condamnat joi, la 10 luni de închisoare, după incidentul care a avut loc în luna octombrie. Katsutoshi Jitsukawa, în vârstă de 42 de ani, urma să se urce în cabina unui avion pe aeroportul Heathrow, Londra, către Tokyo, și a fost descoperit de un șofer de autobuz de pe aeroport. Omul a simțit că mirosea puternic a alcool și a alertat poliția. Pilotul era angajat al companiei nipone Japan Airlines.

De Mihai Niculescu,

El urma să piloteze un Boeing 777 pe 28 octombrie, dar nu a trecut testul de alcoolemie cu puțin timp înainte de decolare.

Rezultatul alcooletestului a arătat că pilotul avea 189 de miligrame de alcool în 100 de mililitri de sânge. Limita maximă legală este de 20 de miligrame, relatează Digi24.

Katsutoshi Jitsukawa a recunoscut că a băut două sticle de vin și aproximativ 1,7 litri de bere în seara de dinainte de cursă.

Infracțiunea săvârșită de pilot putea să aibă consecințe „catrastrofale” a declarat pentru CNN onspectorul de aviație Iain Goble.

Japan Airlines a prezentat scuze pentru acest incident și i-a asigurat pe pasageri că ia toate măsurile pentru ca aceștia să fie în siguranță.


Citește și: VIDEO/ Inventivitatea comercianţilor nu are limite! Ideea genială găsită de patronul unui magazin de la metrou, după ce Metrorex i-a tăiat curentul


 

Close
Închide
  Close