De Adrian Ilie,

Polițistul Daren Edwards susținea o conferință de presă în fața clădirii unui tribunal din Queensland când atenția i-a fost atrasă de strigăte care veneau din spatele lui. Un individ era urmărit de alți polițiști pentru comentarii neadecvate la adresa unei fete. De altfel, și tatăl fetei era printre urmăritori.

Edwards, care în tinerețe a fost jucător de rugby, sport cu o popularitate uriașă în Australia, a plecat de la microfon și a făcut un placaj ”de manual” prin care l-a pus la pământ pe suspectul care a fost apoi încătușat de ceilalți polițiști și care va fi dus în instanță cu acuzațiile de tulburarea ordinii publice și hărțuire.

Polițistul a suferit câteva zgârieturi la cap, foarte frecvente de altfel în rugby. După ce imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare, Edwards a fost lăudat pentru tehnica impecabilă cu care a făcut placajul. ”Nu știi niciodată în ce situația te pune meseria. Costumul oricum trebuia să-l duc la curățat”, a spus polițistul după incident.

Citește și: Zinedine Zidane a jucat rugby în cadrul unei acțiuni caritabile la Bordeaux. Arsene Wenger a oferit o imagine antologică | GALERIE FOTO&VIDEO