MENIU CAUTĂ

Un polițist care a împușcat un suspect în stomac a fost declarat nevinovat de un judecător. Care a fost motivația

Distribuie

Un polițist din Pennsylvania, a cărui identitate n-a fost dezvăluită, a fost cercetat și judecat după ce a împușcat un suspect în stomac, în timpul unei acțiuni, deși nu se impunea să folosească arma de foc.

Judecătorul care a analizat dosarul a decis să-l scoată de sub urmărire pe polițistul care și-a folosit pistolul din dotare, a anunțat businessinsider.com. Incidentul a avut loc pe 3 martie, iar victima, Brian Riling, era urmărită pentru trafic de droguri.

Riling s-a opus arestării, iar polițistul a vrut să-l „domolească” cu electroșocuri. În loc să pună mâna pe taserul pentru electroșocuri, el a pus mâna pe pistolul adevărat și a tras. Dar pe imaginile filmate de la intervenție se aude clar cum îl amenință pe suspect că va folosi electroșocurile împotruva lui.

Regula polițiștilor americani e să poarte arma de foc în partea dreaptă și taserul cu electroșocuri în stânga. Respectivul polițist le-a purtat pe ambele în dreapta și le-a încurcat în timpul acțiunii.

„Această încălcare a obișnuințelor nu contituie o încălcare a legii”, a spus judecătorul care susține că nu există nicio lege care să prevadă în ce parte se țin armele de foc.

„A fost doar o greșeală cu o consecință tragică”, a spus judecătorul avocatul districtual Matthew Weintrub.

„Pentru că ofițerul a crezut că folosește apartul electroșoc și nu și-a dat seama că a declanșat arma adevărată, el nu poate fi găsit vinovat de o infracțiune în conformitate cu legea statului”, s-a mai  notat în motivație.


EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!

Citește mai multe despre focuri, Poliție, stomac și suspect pe Libertatea.

Comentarii