IPJ a menţionat totodată, vineri, că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de instanţa de judecată.
„Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată”, a transmis IPJ Constanţa.
Polițistul de la Rutieră i-a cerut colegului să se legitimeze, acesta nu a vrut
Reprezentanţii IPJ Constanţa au declarat, pentru Agerpres, că este vorba de un incident petrecut în noaptea de 30/31 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, după ce Poliţia Locală a oprit în trafic un autoturism care „se deplasa haotic, cu farurile stinse”, constatând că şoferul şi cei doi pasageri aflaţi în autovehicul nu au aveau declaraţiile necesare conform Ordonanţelor Militare, iar conducătorul auto mirosea a alcool.
„Poliţia Locală a anunţat IPJ referitor la respectivul şofer, la faţa locului venind un lucrător de la Secţia 3 de Poliţie, precum şi un poliţist rutier care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de 0,32 mg/l. În plus, şoferul nu deţinea permis de conducere”, potrivit surselor.
Între poliţistul rutier şi poliţistul local ar fi apărut o altercaţie după ce reprezentantului Poliţiei Locale i s-ar fi cerut să se legitimeze iar acesta nu ar fi vrut, în vederea completării unui raport necesar întocmirii unui dosar penal şoferului menţionat, în condiţiile în care poliţistul rutier nu fusese cel care a depistat în trafic respectivul conducător auto. Pentru că ar fi refuzat să se legitimeze, poliţistul local a fost sancţionat contravenţional de către poliţistul rutier cu 500 de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro