De Andreea Radu,

În 2016, Cornel Marius M. a creat o firmă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock, şi un site, ambele fictive, pe care oferea spre vânzare mașini second hand.

Ca totul să fie mai credibil, firma fictivă „oferea” și servicii de vămuire şi variante de finanțare, potrivit ebihoreanul.ro.

Clienții trebuia să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retrași de român imediat ce erau transferați. Apoi, clienții erau trimiși la sediul firmei, un sediu inexistent.

Prin această metodă bărbatul ar fi înșelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016.

În anul 2019, Curtea de Apel Oradea a primit înspre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele românului, primul pentru înșelăciune, iar al doilea, transmis în urmă cu o săptămână, pentru fals și uz de fals. Ambele mandate se referă la același caz.

Cornel Marius M a fost arestat la Oradea și predat autorităților judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

Citeşte şi:

E-mailul care dovedește că Renault s-a înțeles cu subcontractorii săi să nu-și ia angajații reciproc și să țină salariile jos

Starea Libertății | Cum a văzut-o Dragoș Pătraru pe Elena Udrea la termenul din dosarul șpăgii de 3,8 milioane de dolari: „Cochetă și duhnind a opulență”

La Festivalul Toamnei de la Mizil, pentru care primăria a plătit 80.000 de lei, în prima zi a asistat la recitalurile artiștilor un singur spectator!

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre