Mergi direct la conținut »
Un român decedat în Italia a fost îngropat înainte ca familia să afle de decesul lui!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un român decedat în Italia a fost îngropat înainte ca familia să afle de decesul lui!

Un român decedat în Italia a fost îngropat înainte ca familia să afle de decesul lui!

Românul Tiberiu Petrea, în vârstă de 42 de ani, a murit pe 22 decembrie pe un pat de spital din regiunea Lecce, din Italia, după ce a suferit o comoție cerebrală.

Acesta a murit la spitalul din Copertino, o unitate medicală micuță, care nu are spațiu suficient pentru a ține mult timp cadavrele celor decedați. Astfel, cei de la spital au decis să-l îngroape pe 28 decembrie, deși familia nu dăduse niciun semn, a informat rotalianul.com.

Rudele din România ale lui Tiberiu Petrea au aflat abia pe 3 ianuarie 2019 despre decesul acestuia. Cei de la Consulatul din Bari au spus că au trimis înștiințarea despre moartea lui Tiberiu încă din ziua morții lui. Dacă nu s-a primit niciun răspuns de la familie, cei de la spital au crezut că pe nimeni nu mai interesează despre soarta lui.

„Am fi vrut să-l îngropăm acasă”

Nimeni nu știe cum s-a putut ca în secolul vitezei, vestea morții unui om să ajungă din Italia la Reșița după 12 zile. „S-au prezentat doi polițiști la ușa tatălui meu și i-au spus că nu mai este, că a decedat. Apoi i-au cerut să semneze niște hârtii, în care se specifica că ne-au înștiințat și că suntem de acord ca statul italian să îl îngroape.

Era în data de 3 ianuarie. Iar fratele meu era îngropat de vreo cinci zile, din 28 decembrie. Noi am fi vrut să-l aducem acasă, să-l îngropăm aici, în țară, creștinește. Acum nu știm dacă se mai poate face ceva”, a declarat fratele celui dispărut.

Comunitatea românească din zonă s-a mobilizat și i-a făcut o cruce cu o poză, dar și o slujbă de pomenire. Parastasul a avut loc sâmbătă, după tradiția creștin ortodoxă.


Bolizi de lux și supermodele! Cine este Dragoș Săvulescu, multimilionarul excentric fugit din România. Este căutat în toată Europa, după ce a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor

Close
Închide
  Close