MENIU CAUTĂ

Un român stabilit în Franța a bătut un minor care i-a violat fiica. Ce pedeapsă a primit, la doi ani de la faptă

Distribuie

Un român stabilit în Franța a bătut un minor în 2016, în Bistrița-Năsăud, dar a primit pedeapsa abia acum. Cornea Silviu Marcel, un om de afaceri român stabilit în Franța a venit cu cele două fete ale sale de 12 și 13 ani, în vacanță în România, în vara anului 2016.

Atunci, în data de 23 august 2016, fetele au plecat de acasă și au călătorit, pe jos, până în Beudiu, pe motiv că tatăl lor le agresa. Acolo s-au întânit cu minorul S. Ovidiu Viorel, pe care fata cea mare îl știa de doi ani de zile. Cei trei au petrecut o noapte și o zi împreună, într-un imobil abandonat. Mai mult, fata cea mai mare chiar a întreținut relații sexuale cu minorul, informează bistriteanul.ro.

Abia în seara zilei de 24 august, tatăl fetelor a realizat că fetele lui lipsesc și a pornit în căutarea lor, găsindu-le într-o casă nelocuită, în timp ce fetele se ascundeau de el după un perete.

La scurt timp, Cornea l-a găsit şi pe adolescent, căruia i-a aplicat mai multe lovituri cu palma şi l-a forţat să se urce în portbagajul maşinii sale, un BMW X3, apoi, a fost dus în casa abandonată în care au fost găsite fetele.

„Aici, inculpatul a devenit agresiv, aplicându-i persoanei vătămate minore, într-un interval scurt de timp, lovituri repetate cu palma în zona capului şi corpului (abdomen, torace şi membre). Martora C.D. a intervenit între cei doi, solicitându-i inculpatului în nenumărate rânduri să nu o mai lovească pe persoana vătămată, dar inculpatul a continuat să-i aplice lovituri, chiar şi în aceste condiţii. În timpul loviturilor, inculpatul îi reproşa persoanei vătămate S.O.V. că este vinovat că fiicele sale au plecat de la domiciliu, insultându-l în permanenţă şi ameninţându-l în mod repetat cu moartea”, se arată în motivarea instanței.

Apoi, Cornea, le-a luat pe fete în mașină și pe băiat l-a băgat din nou în portbagaj, și a plecat spre casă. Aici, bărbatul i-a pus pe toți trei în genunchi, amenințându-l cu moartea și lovindu-l repetat pe băiat. Minorul s-a dezechilibrat și a căzut, iar Cornea l-a călcat pe cap, aproximativ 15 secunde. Apoi, a sunat la Poliție.

Bărbatul a fost reținut de polițiști și apoi instanțele au decis să stea în arest la domiciliu, în timp ce năiatul a avut nevoie de 5 zile de spitalizare și îngrijiri medicale.

Acum, Cornea a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și o amendă de 10.000 lei.

„Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei oraşului Beclean sau în cadrul Primăriei comunei Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, pe o perioadă de 60 de zile”, se mai arată în decizia instanței.

În seara zilei de marți, 8 mai, un bărbat fără adăpost din sectorul 3 a fost arestat pentru violul unui minor în vârstă de 12 ani.CITEȘTE ȘI… FOTO | Fiica lui Michael Schumacher a apărut pentru prima oară într-un interviu televizat. Ce a spus despre tatăl ei 

Citește mai multe despre Bataie, Bistrița Năsăud, instanta, judecata și pedeapsa pe Libertatea.

Comentarii