Tânărul ieșit din bar, a cumpărat ce era necesar, apoi s-a urcat la volan, pornind spre localitatea Osoi. Nu a reușit să parcurgă mai mult de 500 de metri înainte de a fi oprit de un echipaj de poliție aflat într-o acțiune de verificare a șoferilor aflați sub influența alcoolului.

Testele au arătat că tânărul avea o alcoolemie de 1,53‰ în sânge, fapt ce a dus la trimiterea sa în judecată pentru conducere sub influența alcoolului.

Anterior, fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru lovire și alte violențe, iar noua infracțiune a fost comisă în perioada de încercare, ceea ce în mod normal ar fi condus la executarea pedepsei în regim de detenție.

Totuși, între timp, condamnarea anterioară a fost anulată în apel din cauza intervenirii prescripției răspunderii penale. Astfel, Judecătoria a avut posibilitatea de a-i aplica din nou o pedeapsă cu suspendare.

Magistrații au stabilit o condamnare de un an de închisoare cu un termen de supraveghere de doi ani, considerând suficient faptul că bărbatul nu a avut drept de a conduce timp de aproape cinci ani.

Tânărul a contestat hotărârea, solicitând Curții de Apel amânarea aplicării pedepsei, însă cererea i-a fost respinsă. Instanța a considerat că alcoolemia foarte ridicată și intenția de a conduce circa 10 kilometri în acea stare ar fi putut duce la un accident grav.

Ce este taxarea inversă la TVA. Cum funcționează și ce avantaje are? Avocat: „Este ca și cum ai scoate hoții de pe conducta de bani”
Recomandări
Ce este taxarea inversă la TVA. Cum funcționează și ce avantaje are? Avocat: „Este ca și cum ai scoate hoții de pe conducta de bani”

Apelul a fost respins, iar sentința Judecătoriei a devenit definitivă.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.