Bărbatul și-a scos un certificat medico-legal și a depus plângere la Poliție, a notat tion.ro.

Victima susține că luni dimineața își aștepta clienții lângă stația de troleibuz din fața Gării de Nord.

Doi agenți de la poliția locală, care ar avea atribuții de control în mijloacele de transport în comun, s-au apropiat de el și au încercat să îl amendeze.

„I-am întrebat dacă au atribuții de polițiști de la rutieră. Dacă nu, să mă lase în pace și să îi cheme pe cei de la rutieră. Mi-au spus că ei cheamă intervenția”, a relatat bărbatul.

După un schimb de replici cu aceștia, taximetristul susține că a decis să își mute mașina, a parcat mai încolo, iar apoi s-a întors pe jos.

„Mi-au dat câteva picioare în piept și în cap!”

„A venit o mașină de intervenție, au coborât mai mulți polițiști locali și m-au luat și pe mine și pe un tânăr care filma toată scena.

În dubă mi-au dat câteva picioare în piept și în cap și m-au încătușat ca pe infractori”, mai spune taximetristul.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Taximetristul s-a mai plâns că polițiștii locali i-ar fi luat telefonul mobil cu care reușise să surprindă câteva imagini și le-au șters. Apoi au început să facă râdă de el.

Pe tânărul care fusese martor la întreaga scenă l-au lăsat să plece cu aproximativ 20 de minute înaintea lui, așa că taximetristul nu a reușit să facă rost de imaginile pe care le-ar fi surprins acesta.

Polițiștii locali l-au amendat, însă nu știe pentru ce deoarece a refuzat să semneze procesul verbal.

Bărbatul spune că după ce a fost lăsat liber s-a dus să își scoată certificat medico-legal pentru că se simțea rău.

El s-a prezentat și la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Timișoara, de unde a sunat la 112 și a anunțat Poliția ce i se întâmplase.

S-a întors apoi la Gara de Nord unde a reușit să facă rost de câteva poze surprinse de alți martori și dorește acum să facă rost și de imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a întări cele povestite de el.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Reprezentanții IPJ Timiș au confirmat că polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe și continuă cercetările în acest caz.

„A fost recalcitrant!”

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara susțin că taximetristul i-a înjurat pe oamenii legii și a refuzat să se legitimeze.

„În dimineața zilei de luni, 02.09.2019, în jurul orei 07.40, polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban, aflați în acțiune pe mijloacele de transport în comun, au depistat, pe Bd-ul Republicii, în stația de troleibuz din fața Gării de Nord, un conducător auto de taximetru care staționa cu autovehiculul în vederea preluării de clienți, blocând circulația troleibuzului.

I s-a atras atenția să se retragă din locația respectivă deoarece încalcă legislația, dar cel în cauză a făcut scandal, a adresat injurii și expresii jignitoare, refuzând să se legitimeze.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

În sprijinul polițiștilor locali a fost solicitat echipajul din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă. Bărbatul a continuat să facă scandal și să refuze legitimarea, motiv pentru care a fost preluat în vederea identificării la sediul Poliției Locale, atât el cât și un alt bărbat care a făcut de asemenea scandal, împiedicându-i astfel pe polițiștii locali să ia măsurile legale”, au transmis cei de la Poliția Locală.

„Pentru că a fost recalcitrant, asupra primului dintre ei s-au folosit cătușele din dotare, respectându-se toate prevederile legale în vigoare în ceea ce privește imobilizarea.

Acesta a fost identificat în persoana lui G. P. C., de 35 de ani, cu domiciliul în localitatea Săcălaz, județul Timiș.

Bărbatul a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată pentru refuz de legitimare și adresarea de injurii, cu 1000 lei și conform HCL 371/2007 cu 500 lei pentru staționarea cu taximetrul în vederea preluării de clienți în alte locuri decât cele special amenajate.

Celălalt bărbat a fost de asemenea sancționat conform Legii 61/1991 republicată pentru împiedicarea organelor de ordine de a a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției.

Precizăm că polițiștii locali au procedat legal, profesionist în acest caz, ținând cont de faptul că persoana care a făcut scandal este una care a mai avut probleme cu respectarea legii, figurând în baza de date a Poliției Locale Timișoara cu 20 de sancțiuni contravenționale în special conform Legii 61/1991 republicată, OUG 195/2002 și HCL 371/2007, pentru fapte similare”, au mai spus cei de la Poliția Locală Timișoara.


Citeşte şi:

Peste 1.000 de „pirați ai șoselelor” prinși de polițiști, de la începutul lunii august

Taxi lovit de o șoferiță care nu a acordat prioritate, în Mediaș. Taximetristul și doi pasageri, între care o femeie gravidă, au fost răniți

Accident în Cluj-Napoca. Şapte persoane au fost rănite

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste