Mergi direct la conținut »
FOTO/ Un turist străin de 18 ani s-a rătăcit în Munții Semenic după ce a rămas fără benzină la ATV. I-a îmbrățișat pe jandarmii care l-au găsit
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/ Un turist străin de 18 ani s-a rătăcit în Munții Semenic după ce a rămas fără benzină la ATV. I-a îmbrățișat pe jandarmii care l-au găsit

FOTO/ Un turist străin de 18 ani s-a rătăcit în Munții Semenic după ce a rămas fără benzină la ATV. I-a îmbrățișat pe jandarmii care l-au găsit

Jandarmii din Caraș-Severin au fost nevoiți să caute ore întregi după un turist străin în vârstă de 18 ani care s-a rătăcit în zona Munților Semenic, după ce a rămas fără combustibil în ATV-ul cu care plecase la plimbare prin pădure. Băiatul a fost găsit într-o ușoară stare de hipotermie și i-a îmbrățișat pe salvatori când a realizat că acetia i-au salvat viața.

De Raluca Diaconu,

Luni seară, tânărul de 18 ani a plecat la plimbare cu alți doi prieteni, toți de cetățenie străină. S-au urcat pe ATV-uri în localitatea Gărâna și au pornit spre Cantonul Murgila din masivul Semenic. Pe drum însă, tânărul de 18 ani a rămas fără combustibil în ATV și s-a rătăcit de grup.

Când și-au dat seama că prietenul lor nu mai e cu ei, cei doi străini au sunat la 112. Jandarmii montani s-au mobilizat imediat. Au început deplasarea către zona indicată începând cu ora 22.34, comunicând în permanență cu șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin, care știa coordonatele GPS din zona în care s-a rătăcit adolescentul.

Traseul a fost greu, iar vremea nu a ținut deloc cu salvatorii, însă jandarmii l-au găsit trei ore mai târziu pe tânăr, la patru kilometri de canton.

„Pe un traseu greu accesibil din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, echipajul de jandarmi a reușit să găsească persoana în cauză, în jurul orei 02:35, la aproximativ patru kilometri de Cantonul Murgila. La sosirea salvatorilor, tânărul era într-o uşoară stare de hipotermie, deshidratat și foarte speriat. Acesta nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie de solicitarea ambulanţei”, transmite Jandarmeria Caraș-Severin.

La vederea salvatorilor, tânărul străin i-a îmbrățișat pe jandarmi. A ajuns la prietenii lui când s-a crăpat de ziuă, la ora 4.15, fiind așteptat și de familie.

Citește și: VIDEO | Domeniul în care „importăm” tot mai mulţi angajaţi din Africa şi Asia. Românii pleacă afară, pe salarii de 4-5 ori mai mari

Close
Închide
  Close