Mergi direct la conținut »
Un urs flămând din Băile Tușnad a intrat într-un centru de copii și a distrus frigiderul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un urs flămând din Băile Tușnad a intrat într-un centru de copii și a distrus frigiderul

Un urs flămând din Băile Tușnad a intrat într-un centru de copii și a distrus frigiderul

Un urs flămând din Băile Tușnad a intrat într-un centru de copii și a distrus frigiderul. Centrul de protecţie a copilului ”Sfântul Ladislau” din Băile Tuşnad, județul Harghita, adăposteşte 50 de copii, iar la fața locului a fost solicitată intervenția jandarmilor.

”Este o situaţie intolerabilă. Sunt foarte mulţi urşi în oraş, aceştia umblă pe străzile oraşului, acolo unde sunt copii şi persoane în vârstă. În cursul lunii iulie ursul a atacat două persoane şi a pătruns de mai multe ori în dependinţe, pensiuni în căutarea de hrană, iar acum în perioada în care se coc fructele, urşii pătrund zilnic în curţile oamenilor”, potrivit unui comunicat de presă transmis Mediafax, joi, 2 august, de Consiliul Judeţean (CJ) Harghita.

De asemenea, potrivit sursei citate, locuitorilor le este teamă şi susţin că degeaba depun plângeri.

La începutul lunii iulie, un bărbat atacat de urs în centrul orașului Băile Tușnad. A vrut să-și salveze cățelul.

Situația s-a repetat și la finalul aceleiași luni, când un tânăr a fost atacat de urs în Băile Tușnad. De altfel, viața localnicilor e pusă în pericol, în fiecare zi.

Ulterior, doi dintre puii ursoaicei care ar fi atacat un tânăr la Băile Tușnad au fost loviți de tren. Mama lor va fi dusă în rezervația de la Zărnești.

În urma acestor evenimente și a stării de insecuritate instalată în comunitate, tot astăzi, la sediul Consiliului Local din Băile Tușnad s-a desfășurat un forum pe tema urșilor, la care au fost invitați să participe locuitorii orașului.

În cursul zilei de vineri, 3 august, tot la Băile Tușnad se organizează o nouă dezbatere pe această temă la care a fost invitat și ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu.


Citește și: GALERIE FOTO/ Matera, „rușinea Italiei”, locul în care Maia Morgenstern a filmat ”Patimile lui Hristos”, va fi Capitală Culturală Europeană în 2019


 

Close
Închide
  Close