De Ciprian Iana,

Pentru a-i fi călătoria cât mai confortabilă, Bei Bei va călători singur într-un Boeing 777, versiunea cargo, redenumit ”Panda Expres”. Este adevărat, pe lângă pesonalul de zbor, ursul panda va avea și un ”bagaj”, singurul ”admis la bord”, format dintr-un medic veterinar și un supraveghetor!

În plus, Bei Bei va avea la dispoziție hrană la discreție, pentru a trece mai ușor cele 16 ore cât durează cursa dintre Statele Unite și China.

„Probabil că vom trimite cel puţin 15-20 de kilograme de bambus cu el. În plus, va avea mere, cartofi dulci, morcovi… S-ar putea să mai facem rost de trestie de zahăr, miere şi biscuiţi”, a explicat în presa de peste ocean un supraveghetor de la grădina zoologică din Washington.

Înaintea zborului vieții, Bei Bei a fost dresat să stea într-o cutie de mari dimensiuni. Ursul panda s-a simțit bine, stând chiar ”confortabil”, conform declarațiilor aceluiași supraveghetor.

Bei Bei, care cântărește 114 kilograme și în august 2019 a împlinit 4 ani,
s-a născut în Statele Unite şi a făcut primii paşi la grădina zoologică din Washington, dar va trebui să fie trimis în China, în concordanţă cu regulile „diplomaţiei panda”, informează AFP.

Conform acestei ”diplomații”, orice pui de panda născut în Statele Unite trebuie trimis în China la patru ani de la naștere.

Deja, fratele lui Bei Bei, Tai Shan, şi sora sa, Bao Bao, au fost trimişi în China în ultimii ani, iar împrumutul părinților săi va expira, de asemenea, la finalul anului viitor.

Citeşte şi:

Un polițist a fost rănit de o săgeată în timpul confruntărilor cu manifestanții, în Hong Kong / FOTO

Papa Francisc a oferit masa de prânz pentru 1.500 de săraci. ”Vă mulțumesc că sunteți aici”

Meghan Markle e ducesă de Sussex, dar nu are cetățenie britanică!

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre