MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 15:15 , de Sorina Ionaşc

USR, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE: „Este o cedare tactică a preşedintelui Iohannis”

Distribuie

USR, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE. Deputatul Lucian Viziteu spune că alegerea unui social-democrat, apropiat de Liviu Dragnea, pentru conducerea Serviciu de Informaţii Externe, este "o cedare tactică" din partea lui Klaus Iohannis, în tot scandalul referitor la revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Mai mult, USR spune că ameninţările cu suspendarea din ultima perioadă au contat.

„În faţa ameninţărilor realiste cu suspendarea, care ar fi implicat înlocuirea imediată a procurorului şef-DNA şi promulgarea legilor justiţei, preşedintele Iohannis a cedat PSD conducerea unui serviciu secret. PSD a inventat o adevărată conspiraţie în jurul serviciilor secrete, în special SRI, pe care l-a pus în discurs în centrul aşa-numitului stat paralel. Propunerea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE este o cedare tactică din partea preşedintelui care, sperăm că va opri planurile iresponsabile de suspendare ale liderilor PSD', a transmis deputatul USR Lucian Viziteu, într-o postare pe Facebook.
Acesta sugerează că, dacă şeful statului va fi suspendat, la şefia SIE ar putea fi numit Claudiu Manda, cel care conduce, în prezent, comisia de control a acitivităţii SRI, şi cel care a spus că „6 milioane de români au fost interceptaţi”.
„În PSD se găsesc cu greu oameni fără probleme de integritate”, mai scrie Vizitez, amintind că Gabriel Vlase este un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.

Gabriel Vlase, nominalizat la SIE


Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost nominalizat la șefia SIE de către președintele Iohannis. Șeful statului a trimis o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase. Silviu Predoiu a asigurat conducerea Serviciului începând cu 26 septembrie 2016, după ce Mihai-Răzvan Ungureanu și-a dat demisia din funcție.

Nominalizarea unui şef al Serviciului de Informaţii Externe din partea PSD vine în contextul discuţiilor din partid referitoare la o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii