Mergi direct la conținut »
USR pleacă cu caravana ”Fără penali în funcții publice”; În 12 județe nu s-a strâns numărul minim de semnături
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR pleacă cu caravana ”Fără penali în funcții publice”; În 12 județe nu s-a strâns numărul minim de semnături

USR pleacă cu caravana ”Fără penali în funcții publice”; În 12 județe nu s-a strâns numărul minim de semnături

USR pleacă cu caravana ”Fără penali în funcții publice”, autocarele urmând să plece miercuri, la ora 10.30, de la Statuia Aviatorilor din Bucureşti. În 12 județe nu s-a strâns numărul minim de semnături, iar campania "Fără Penali în funcţii publice" a strâns până în prezent 450.000 de semnături, din cele 500.000 de semnături necesare pentru depunerea inițiativei de revizuire a Constituției în Parlament.

De Valentina Postelnicu,

Liderul USR Dan Barna a explicat într-o conferință de presă că legea actuală îngreunează procesul de strângere a semnăturilor. Astfel, pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional, mai există o a doua regulă, ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături.

”În acest moment, în 9 judeţe suntem aproape de prag sau l-am depăşit. Am depăşit pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş. Celelalte judeţe în care suntem aproape sunt Arad, Bihor şi Iaşi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe, care sunt ţinta caravanei despre care o să vorbesc în continuare, sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş. Acestea sunt judeţele în care vom aloca şi recomandăm tuturor cetăţenilor români să aloce resurse, pentru a ajunge la pragul de 20.000 de semnături”, a spus Barna.

USR demarează, de miercuri, o caravană la nivel de naţional timp de două săptămâni, cu două echipe care vor merge pe trasee prestabilite.

„Unul va fi: Tulcea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi din nou Galaţi. Cealaltă caravană va fi: Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hunedoara, Alba, Mureş şi oraşele de pe Valea Prahovei. Practic, ne propunem ca timp de două săptămâni să stăm câte trei zile în fiecare din aceste judeţe, în capitala de judeţ şi în oraşele din judeţele respective pentru a-i ajuta pe voluntarii de acolo să strângă semnături şi să ajungem la acest prag de 20.000 de semnături care este absolut necesar pentru a avea o iniţiativă cetăţenească”, a spus Dan Barna.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

„Este o miză importantă pentru viitorul nostru. Dacă vrem ca tinerii şi copiii să continue să trăiască în această ţară şi nu să le dăm un mesaj de părăsire a ţării, e important pentru noi ca stat să avem acest mesaj în Constituţie pentru actuala guvernare, pentru că Liviu Dragnea, pentru că PSD a adus România în stadiul să pară normal să fii condamnat penal şi să conduci statul”, a declarat Barna.

Preşedintele USR a precizat că autocarele pregătite pentru continuarea campaniei vor pleca în caravană miercuri, la ora 10.30, de la Statuia Aviatorilor din Bucureşti.

Și actorii din București au ieșit în Piața Universității pentru campania #FaraPenali, în după-amiaza zilei de miercuri, 18 iulie. Printre ei, s-au aflat Oana Pellea, Marius Manole și Victor Rebengiuc.

În luna mai, Primarul din Timișoara i-a făcut troțkiști pe cei din USR, care l-au agasat cu semnături pentru Campania Fără Penali. Nicolae Robu: „Sunt șeful Poliției Locale, eu dau ordine!’.

Close
Închide
  Close