Mergi direct la conținut »
Preoteasa care și-a pierdut soțul și doi copii, într-un cumplit accident rutier, a obținut media 10 la Definitivat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preoteasa care și-a pierdut soțul și doi copii, într-un cumplit accident rutier, a obținut media 10 la Definitivat

Preoteasa care și-a pierdut soțul și doi copii, într-un cumplit accident rutier, a obținut media 10 la Definitivat

Văduva preotului Petru Gavril, decedat într-un cumplit accident de circulație alături de doi dintre copiii familiei, este singurul profesor care a obținut media zece la definitivat. În ciuda încercărilor uriașe prin care a trecut Maria Gavril a avut cea mai mare medie din Suceava la examenul cadrelor didactice.

De Mihai Niculescu,

Singura medie de 10, a fost cea obținută de Maria Gavril, care predă Religie Ortodoxă. La polul opus este un profesor care a obținut 2,35, relatează obiectivdesuceava.ro.

Maria Gavril, care și-a pierdut soțul și doi copii într-un accident cumplit petrecut în octombrie 2017, a fost ea însăși în pericol de moarte și a stat o lună la Terapie Intensivă.

Rezultatele obținute la examenul de Definitivat demonstrează cu vârf și îndesat puterea acestei femei care nu s-a lăsat îngenuncheată de soartă și a luptat cu toate armele pe care le avea la îndemână. Prin singura medie de 10 din județ, Maria Gavril ne oferă tuturor o lecție de voință și ambiție, iar copiii care o au la catedră se pot simți norocoși cu așa dascăl, arată sursa citată.

Maria Gavril predă Religie ortodoxă la Şcoala Gimnazială din Satu Mare, satul natal în care s-a întors după cumplitul accident în care și-a pierdut soțul și două fiice. Destinul acestei familii a fost dramatic schimbat în după-amiaza de sâmbătă, 14 octombrie 2017, când mașina în care se aflau a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

Cinci oameni au murit atunci, preotul Petru Gavril în vârstă de 35 de ani, fiica sa Anisia, în vârstă de șase ani, sora și cumnatul preotului și șoferul care a produs această tragedie.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

La mai puțin de o săptămână de la accident, din cauza leziunilor cerebrale suferite, a murit și fiica cea mare a preotului, Anastasia, în vârstă de zece ani. Ceilalți doi copii ai familiei Gavril, care erau și ei în mașină când a avut loc accidentul – Ioan, în vârstă de trei ani pe atunci, și Alexia, în vârstă de opt ani, au scăpat cu răni ușoare, care din fericire nu le-a pus viața în pericol.

Maria Gavril a ajuns atunci, în stare foarte gravă, la spitalul sucevean, iar medicii au fost foarte sceptici privind șansele ei de supraviețuire. Nimeni nu credea că femeia va trăi, dar după 32 de zile de spitalizare la Terapie Intensivă femeia a fost externată și s-a întors acasă, la cei doi copii rămași în viață.

„Este un miracol faptul că preoteasa a scăpat cu viață având în vedere leziunile suferite, dar medicii suceveni au făcut tot ce le-a stat în putință să o ajute”, a declarat atunci medicul Mihai Ardeleanu, purtător de cuvânt la acea vreme al Spitalului Județean.

Close
Închide
  Close