Mergi direct la conținut »
Vâlcov este de acord cu amnisterea și grațierea unor fapte penale:”Un moment zero în anul centenar, potrivit pentru toată lumea”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Vâlcov este de acord cu amnisterea și grațierea unor fapte penale:”Un moment zero în anul centenar, potrivit pentru toată lumea”

Vâlcov este de acord cu amnisterea și grațierea unor fapte penale:”Un moment zero în anul centenar, potrivit pentru toată lumea”

Vâlcov este de acord cu amnisterea și grațierea unor fapte penale, dar precizează că este o opinie personală. ”Un moment zero în anul centenar, potrivit pentru toată lumea”, a spus consilierul premierului Viorica Dăncilă, la Antena 3, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale. ”Moment zero în anul Centenar este un moment potrivit pentru toată lumea, pentru că în acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astăzi nu se pot spune. Asta e părerea mea, separat de cea de consilier de stat”, a declarat Darius Vâlcov, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale. Vâlcov a spus că o astfel de decizie depinde de premierul Viorica Dăncilă.

De Valentina Postelnicu,

„Eu sunt consilier pe economic şi pe social. Neţinând de mine justiţia, şi este şi de înţeles că nu aş dori să mă amestec, decizia este la primul ministru”, a adăugat Vâlcov.

La un an de când preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că proiectul de lege venit de la Guvern privind eliberarea mai multor condamnaţi se amână până când PSD îşi dă seama dacă e oportun sau nu, patru iniţiative privind graţierea sunt în continuare pe mâna parlamentarilor.

Liviu Dragnea spunea, în urmă cu un an, că aşteaptă pachetul legislativ de la Ministerul Justiţiei şi abia atunci vor lua o hotărâre. Între timp, legile justiţiei au fost adoptate, iar comisia specială condusă de Florin Iordache dezbate modificările la Codul Penal. Graţierea a rămas, însă, în sertarele comisiilor. Senatorii şi deputaţii nu au mai ridicat problema, dar proiectele de legi pot fi reactivate oricând, după modelul „Marţea neagră”. În 2013, parlamentarii au folosit un proiect de lege vechi pentru a adopta graţierea.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat în 8 februarie 2018 de către instanţa supremă la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată de procurorii DNA  la Curtea de Apel Craiova.

În februarie 2018, Darius Vâlcov a fost condamnat, de instanța supremă, la 8 ani de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani. Instanţa a dispus confiscarea de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Citește și:

Close
Închide
  Close