Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus.  Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară

Cadouri de Valentines day 2019

În privința darurilor mult dorite, acestea trebuie să fie unice, speciale şi să reflecte atât personalitatea celui care dăruieşte, cât şi pe cea a persoanei care primeşte cadoul.

foto: chicville.ro

Cadouri originale de Valentines day

Pentru alegerea cadoului perfect, poți apela la piese cu mai multe valențe, cum ar fi o oglindă vintage ce este atât  utilă cât şi decorativă, o cutie de bijuterii  sau o scrisoare scrisă de mână înrămată într-o ramă foto romantică. De asemenea, poți alege pentru persoana iubită cești pentru cafea sau cănile romantice, perfecte pentru zilele reci petrecute în doi, recomandă chicville.ro. Și parfumurile sunt la mare căutare sau o vacanță ce vă poate deconecta de grijile cotidiene.

Dacă decizi să petreci Valentine’s day  într-un mod romantic, dar făra să cheltui mulți bani,  există un top al celor mai frumoase filme de dragoste.

Filme de Valentines day

  • Pretty Woman

Este vorba despre o poveste de dragoste aparent imposibilă, care trece într-un final peste toate prejudecățile și părerile celor din jur.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

pretty woman film

Frumușica

  • Breakfast at Tiffany’s

Atunci când te simți atrasă de persoane care nu corespund așteptarilor tale, urmărește această comedie romantică. Iar daca visul tău este să te căsătoresti cu un milionar, ține cont de faptul că poți să ajungi și tu ca Audrey cu un bărbat sărac, dar carismatic.

  • The Ghost

Demi Moore și Patrick Swayze joacă un rol memorabil. Patrick este de fapt mort, însă nu vrea să lase moralitatea să intervină în povestea lui de dragoste. Așa că se întoarce să-i spuna lui Moore cât de mult o iubește.

  • Mr. & Mrs. Smith

Un cuplu aparent obișnuit poate să ascundă multe secrete. Este cazul și Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, care lucreaza ca asasini pentru organizații diferite. Când sunt puși să se omoare unul pe celalalt, cei doi transformă această luptă într-un mod de condimentare a vieții în doi.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

  • Moulin Rouge

Este un film despre adevăr, frumusețe, libertate și despre iubire. Acțiunea se petrece în clubul de noapte Moulin Rouge și Parisul de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dacă îți place să trăiești sentimente puternice, uită-te la filmul acesta cu persoana iubită.

Mesaje de Valentines day

„Fără dragoste suntem orfani de toate, fără pasiune suntem ca o moară de vânt spânzurată în vid!”

„Dumnezeu ne-a dat 2 picioare să mergem, 2 mâini să ţinem, 2 ochi să vedem, 2 urechi să auzim, dar de ce ne-a dat o singura inimă? Pentru că pe cealaltă i-a dat-o altcuiva ca tu să o găseşti”.

„Să nu crezi că poţi stabili cursul iubirii căci ea, dacă te consideră vredni, îţi va îndrepta ea cursul!…”

„Oricât de speciale ar fi cuvintele nici măcar nu pot să înceapă să-ţi spună despre toată dragostea pe care ţi-o port în suflet”

„Azi-noapte mi-am rugat îngerul să te păzească. Dar a venit mai devreme. L-am întrebat de ce. A zâmbit şi mi-a spus că un înger nu păzeşte alt înger!”

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Mesaje de Valentines day pentru iubit

„De Sfântul Valentin vreau să-ţi spun că iubesc motivele pe care mi le dai în fiecare zi pentru a te iubi: zâmbetul tău, ochii tăi, bunătatea ta, atenţiile pe care mi le faci şi modul în care îmi înseninezi viaţa”.

„Eşti cea mai frumoasă minune din viaţa mea, tu eşti dorinţa mea dintotdeauna: să iubesc, să fiu iubită! Dumnezeu mi-a îndeplinit-o când mi te-a scos în cale. TE IUBESC mai mult decât viaţa mea, tu eşti totul pentru mine! Îţi mulţumesc că-mi eşti alături „la bine şi la greu” îţi mulţumesc pentru „Noi” – cea mai puternică galaxie din câte există!”

„Tu ai făcut culorile mai vii, frumuseţea mai pură, plăcerea mai intensă. Cu ocazia Valentine`s Day îţi reamintesc: te iubesc mai mult decât iubesc viaţa, minunea vieţii mele!”

„Dacă cineva m-ar întreba ce înseamnă o viaţă frumoasă, m-aş apleca asupra umărului tău, te-aş strânge în braţe şi aş spune „Uite asta”.

„Te iubesc pentru că … îmi alungi singurătatea într-o lume plină şi aglomerată. Te iubesc pentru că, fără tine e greu şi nu mă pot regăsi. Te iubesc şi sunt definiţia fericirii eterne”.

Valentines Day este sărbătorită și în România, deși există o sărbătoare autohtonă pentru Ziua Îndrăgostiților. este vorba de Dragobete, care se sărbătorește pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul babei Dochia. Etimologic, o parte din numele Dragobete se regăsește în cuvântul dragoste.

Citește și: Cum să petreci ziua de Valentine’s Day

 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult