Decizia, luată de Consiliul Local în 2022 și contestată fără succes în instanță, a fost reluată recent de Primăria Constanța.
„Vedetele maritime sunt în stare de degradare avansată, de peste 50%, fiind necesară casarea acestora, lucrările de remediere implicând costuri foarte mari”, se precizează în proiectul de hotărâre votat de Consiliul Local Constanța.
Aceste structuri, amplasate în 2003 în puncte strategice precum intrările dinspre Ovidiu, Valu lui Traian și Cumpăna, dar și la Gara Constanța sau pe Bulevardul Mamaia, și-au pierdut strălucirea de altădată, transformându-se în grămezi de fier ruginit.
Chiar dacă în 2015 toate cele cinci vapoare au fost vopsite, acum, au ajuns din nou pline de rugină.
Asociația Comandanților de Nave a criticat decizia primăriei, susținând că acestea pot fi restaurate și transformate în obiective turistice de valoare.
Costurile casării, estimate la 63.000 de lei per structură, depășesc sumele obținute din valorificarea materialelor, însă autoritățile susțin că aceasta este o soluție mai eficientă pe termen lung.
Eliberarea amplasamentelor ocupate de vaporașe va permite dezvoltarea unor proiecte noi, subliniază Primăria Constanța.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Florinbanu • 23.12.2024, 06:57
Vor să distrugă tot ei nu se gândesc la viitorul copiilor cea fost de furat au furat în romînia dar încă mai e de furat că așea a fost timp de 35 de ani toți promite că face pentru țară dar toți promite că va fura pentru noi nu au făcut nimic în acest timp acu te fura pe față
Dima9 • 22.12.2024, 19:00
Oameni mici cu gândire limitată ! Chițac & co. ( șleahta de incompetenți) nu pot sa facă ceva util pentru Constanța dar distrug și ce a fost făcut . Vaporașul, gondola și poziționarea gării CFR stau în calea dezvoltării orașului ! S-au rezolvat toate nevoile constănțenilor, acum trecem la demolări ! Asta ați votat, asta aveți ! Să fiți fericiți cu incompetenții și corupții care vă administrează viața !