Mergi direct la conținut »
Venezuela a decretat zile libere vinerile din următoarele două luni. Motivul este incredibil
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Venezuela a decretat zile libere vinerile din următoarele două luni. Motivul este incredibil

Decizie inedită în Venezuela! Nicolas Maduro a anunțat că toate vinerile din următoarele două luni au fost declarate zile libere. Președintele venezuelean a luat această decizie pentru a lupta împotriva penuriei de electricitate cu care se confruntă țara.

”Vom avea weekenduri lungi”, a explicat liderul de la Caracas, într-o alocuţiune televizată.

Venezuela se confruntă cu o gravă penurie de energie, care generează numeroase pene de electricitate. Noua măsură face parte dintr-un plan de acţiune – alcătuit pentru 60 de zile – ce a fost prezentat de preşedintele venezuelean pentru a lupta contra penuriei de electricitate, transmite News.ro.

Din același motiv, venezuelenii au avut liber toată Săptămâna Mare din postul Paștelui catolic. Nicolas Maduro a recunoscut că țara lui se confruntă cu o ”o situaţie extremă”, odată cu scăderea nivelului apei din cele 18 baraje de acumulare din Venezuela.

Totodată, în luna februarie, Nicolas Maduro a extins la nouă ore pe zi perioada de raţionalizare electrică pentru centrele comerciale şi hoteluri.

În urma scăderii preţului petrolului, Venezuela, unul dintre principalii producători de petrol din lume, a cunoscut o scădere dramatică a intrărilor sale de capital.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close