De Denisa Dudescu,

Ambulatoriul Spitalului Județean Slatina și-a suspendat activitatea pe 23 martie. Această măsură a fost luată în contextul luptei pentru limitarea răspândirii Covid-19. Atuncii reprezentanții unității medicale au anunțat că vor fi suspendate consultațiile acordate în sistem ambulator.

Însă azi, Cătălin Rotea, managerul unității a anunțat că vor fi redeschise cabinetele de Oncologie și Diabet.

„Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vine astfel în sprijinul cetăţenilor judeţului Olt, îngrijoraţi că nu vor mai beneficia de serviciile medicale clinice şi reorganizează programul Ambulatoriului de Specialitate, închis din data de 23 martie”, precizează Rotea, potrivit Agerpres.

Cabinetul de Oncologie medicală va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 16,00 pentru tratament antialgic şi chimioterapic specific, iar cabinetul de Diabet va fi deschis de luni până vineri în intervalul 8,00 – 18,00, pentru insulinoterapie de substituţie şi alte tratamente.

Cătălin Rotea a precizat că pacienţii cu urgenţe oftalmologice se vor prezenta la UPU, pe fluxul normal de triaj, urmând a se chema de la domiciliu medicul de gardă, care va efectua intervenţia pe secţia de Oftalmologie.

Totodată, pacienţii care necesită alte tratamente urgente ori mici intervenţii chirurgicale de urgenţă se vor prezenta la UPU.

”Pacienţii care au nevoie de tratament citostatic de urgenţă, scoatere stent ureteral, scoatere gips, scoatere fire chirurgicale şi alte mici intervenţii chirurgicale de urgenţă, se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde li se va face triajul şi vor fi direcţionaţi fie pe secţia abilitată, fie în sala de mici intervenţii chirurgicale, din Unitatea de Primiri Urgenţe”, se  mai arată în comunicat.

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres