Mergi direct la conținut »
Viceprimarul orașului din Austria în care s-a născut Hitler a demisionat din cauza unei poezii. A comparat imigranții cu șobolanii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Viceprimarul orașului din Austria în care s-a născut Hitler a demisionat din cauza unei poezii. A comparat imigranții cu șobolanii

Viceprimarul orașului din Austria în care s-a născut Hitler a demisionat din cauza unei poezii. A comparat imigranții cu șobolanii

Viceprimarul din Braunau am Inn, orașul din Austria în care s-a născut Adolf Hitler, și-a dat demisia atât din funcție, precum și partidul de extremă-dreaptă FPÖ. Decizia survine după ce politicianul a fost criticat pentru o poezie în care a comparat imigranții cu șobolanii.

De Răzvan Mihalașcu,

Potrivit Reuters, Christian Schilcher a demisionat din Partidul Libertății (FPÖ) pentru a nu afecta imaginea formațiunii politice care face parte din coaliția de guvernare, alături de conservatorii cancelarului Sebastian Kurz.

Poezia lui Schilcher se numește „șobolanul orașului” și a apărut într-un ziar al FPÖ.

„Așa cum trăim noi aici, așa trebuie (să trăiască) și alți șobolani, care, ca oaspeți sau migranți… împart cu noi sensul vieții! Or, (ei trebuie) să plece imediat”, se spune în poezie.

Potrivit BBC, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a cerut ca Partidul Libertății să se distanțeze de această poezie „abominabilă”.

Poezia a fost publicată în Braunau am Inn, orașul în care s-a născut liderul nazist Adolf Hitler.

În apărarea sa, Christian Schilcher a spus că nu a vrut „să insulte pe nimeni” prin poezia sa.

sursă foto: nachrichten.at

 


Citește și:

Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!


 

 
 
Close
Close
Închide