Din declarația persoanei vătămate, rezultă că amenințări au fost proferate cu ocazia unui conflict dintre cei doi soți, în care aceasta a fost agresată fizic, împrejurare care permite reținerea unei absorbții naturale a actelor de amenințare în cele de agresiune fizică pentru care sunt valabile argumentele expuse mai sus.

Din motivarea procurorilor de clasare a cazului:

Povestea Cameliei începe de la această frază. Femeia a primit decizie de clasare după trei ani de la depunerea plângerii de violență în familie împotriva fostului soț și este obligată să plătească cheltuielile judiciare.

Camelia a avut o căsnicie de șase ani, din care cinci au fost extrem de chinuiți, din cauza violenței și alcoolismului.

“Eu am crezut că îl duc pe drumul bun. Am mai primit câte două palme de la el, dar era și foarte violent verbal. Am răbdat multe, dar când se trezea spunea să-l iert că a fost beat. Și când bea devenea foarte violent și nu o suporta pe fetița mea”, povestește femeia, care are o fetiță dintr-o altă relație.

Doar că într-una din seri, pe fondul alcoolului, bărbatul a trântit de pământ cățelul fetiței și de aici a izbucnit scandalul.

Bilanț negru în ultimul an privind violența
Bilanț negru în ultimul an privind violența domestică

Mesajele cu amenințările cu moartea s-au pierdut de la dosar

Femeia a plecat cu fetița la mama ei de lângă Cluj și a venit a doua zi să-și ia lucrurile din casă. Luase deja decizia de a depune actele de divorț. Când s-au întâlnit, lucrurile au degenerat.

„M-a bătut și în mașină, și în casă. Și ei m-au chemat foarte des la audieri și polițiștii mi-au spus că procurorului care ancheta cazul nu-i era clar câte palme sau câți pumni am primit. Asta nu îi era clar. Procurorul care a anchetat cazul a plecat la pensie și a fost preluat de altcineva. Și eu m-am gândit că pe drum s-au pierdut probe, informații. Poate e doar o neglijență”.

Camelia, victima abuzului domestic

Camelia a obținut atunci și ordin de restricție împotriva bărbatului. Susține și că a dus la poliție mesajele de amenințare cu moartea pe care le-a primit și fotografii cu casa devastată de fostul soț.

Ad placeholder
Patronii cluburilor din Costinesti au pus imnul ca protest când s-a dat stingerea la ora 23.00: „Nu noi, Guvernul va închide”
Recomandări
Patronii cluburilor din Costinesti au pus imnul ca protest când s-a dat stingerea la ora 23.00: „Nu noi, Guvernul va închide”
 

Anchetatorii spun că n-a existat nicio probă a amenințărilor și că pentru distrugeri trebuia să facă o plângere separată. Formularea anchetatorilor este amețitoare: “Din declarația persoanei vătămate rezultă că amenințări au fost proferate cu ocazia unui conflict dintre cei doi soți, în care aceasta a fost agresată fizic, împrejurare care permite reținerea unei absorbții naturale a actelor de amenințare în cele de agresiune fizică pentru care sunt valabile argumentele expuse mai sus.”

Dacă nu e cu sânge, nu se pune

Inculpatul a recunoscut că i-a dat două palme fostei soții, în fața procurorilor. “Inculpatul a recunoscut faptul că a aplicat două lovituri de palmă peste față persoanei vătămate. Această împrejurare se coroborează în parte cu versiunea persoanei vătămate în sensul că în aceeași zi persoana vătămată a fost victima unei agresiuni în autoturism, dar nu se coroborează decât în parte cu numărul de lovituri primite și zona vizată, potrivit susținerilor victimei”, spun anchetatorii.

Ad placeholder
Primul studiu despre învățământul online obligatoriu face praf stategia guvernului pentru începerea școlii: „Cum să faci lecții de pe un telefon cu butoane?”
Recomandări
Primul studiu despre învățământul online obligatoriu face praf stategia guvernului pentru începerea școlii: „Cum să faci lecții de pe un telefon cu butoane?”
 

Cu alte cuvinte, bărbatul a zis că a dat două palme, victima că a fost bătută cu palmele și cu pumnii, prin urmare nu se leagă declarațiile.

Trei zile de doliu în Almassora pentru o femeie ucisă de soț în carantină
30% dintre femeile din România spun că au fost la un moment dat victimele violenței domestice sau sexuale

Nu a contat nici faptul că victima a depus un certificat medico-legal pe care scrie: „Traumatism cranio-facial. Contuzie articulație temporo-mandibulară stângă, fără să prezinte leziuni primare”.

M-am dus la poliție în acea zi și polițiștii mi-au spus că dacă m-a lovit să merg să fac și certificat medico-legal. Dar nu m-am dus în ziua aceea. A doua zi când am văzut că am dureri de cap, în locurile unde m-a lovit, partea cu ochiul și urechea, am zis să mă duc, să nu am altceva de la lovitură. Nu mi-a curs sânge, nu am avut leziuni vizibile, dar vânătaie exista și durere.”

Camelia, victimă a violenței domestice

Dacă n-a curs sânge, anchetatorii n-au fost foarte impresionați. “Reținem că leziunile suferite de către persoana vătămată nu au produs urme precum echimoze, excoriații și plăgi”, se arată în ordonanța de clasare.

Ad placeholder
Valeriu Nicolae: ”Sunt impostori și la USR și PLUS, dar procentul este incomparabil cu PSD și PNL”
Recomandări
Valeriu Nicolae: ”Sunt impostori și la USR și PLUS, dar procentul este incomparabil cu PSD și PNL”
 

Camelia e decisă să conteste clasarea. “Mi-a făcut foarte mult rău omul ăsta, fetița mea este foarte afectată din cauza asta. A devastat locuința comună în care locuiam și am fost nevoite să plecăm. Mi-a provocat foarte multă suferință și nu aș vrea să las lucrurile așa!”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a răspuns solicitării “Libertatea”, argumentând, cu un șir lung de articole de lege, că informațiile din acest dosar nu sunt de interes public: “Analizând petiția dumneavoastră, vă aducem la cunoștință faptul că nu au fost identificate informații de interes public solicitate în cererea dumneavoastră astfel încât acestea să vă poată fi furnizate în condițiile legii. În temeiul art. 7 alin. 2 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, nu vă putem oferi date.”

În continuare, în România, violența domestică este acceptată de societate și de multe ori ignorată de autoritățile care blamează victima. În țara noastră, 30% dintre femei spun că au fost la un moment dat victimele violenței fizice sau sexuale.

Citeşte şi:

Cum s-au încheiat celelalte epidemii provocate de un coronavirus? Pentru MERS și SARS nu există nici astăzi vaccin sau tratament

Împărtășiți, din nou, cu aceeași linguriță, enoriașilor lui ÎPS Teodosie nu le e frică de COVID: „Nu ne îmbolnăvim de la asta, ne îmbolnăvim de la răutate”

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI