De Valentina Postelnicu,

Ponta a scris pe Facebook că i-a propus deja anterior premierului Viorica Dăncilă să o susţină pe Corina Creţu, care a avut portofoliul Politică regională, pentru un nou mandat de comisar european, dar a fost refuzat.

„În luna august i-am propus Vioricăi Dăncilă să o susţinem toţi pe Corina Creţu pentru un nou mandat de comisar european – cu şanse majore de a avea un portofoliu foarte bun şi funcţia de vicepreşedinte (dat fiind experienţa deja acumulată în primul mandat)! Sau, eventual, pe Ramona Mănescu (pe atunci membru ALDE). Am fost refuzat şi a mers mai departe cu Rovana Plumb – o propunere, iată, fără succes! Azi îi propun public din nou să o nominalizeze pe Corina, sau Ramona, sau Luminiţa Odobescu! Cât mai rapid!”, se arată în postare.

Dan Barna: „Am o propunere pentru Guvernul României!”

Preşedintele USR, Dan Barna, în schimb, îl propune pe deputatul Cătălin Drulă pentru postul de de comisar european pentru Transporturi.

El afirmă că, dacă va ajunge să deţină această demnitate, Drulă va fi „o pierdere pentru partid, dar un câştig pentru România”.

„Am o propunere pentru Guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simţim cu toţii astăzi, când propunerea PSD pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproşabil, care a demonstrat de-a lungul timpului, de nenumărate ori, preocupare şi pricepere la infrastructura de transport. Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă, căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcţie”, scrie Barna pe Facebook.

Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, joi, premierului să o retragă imediat pe Rovana Plumb şi să vină cu o nouă nominalizare, care să aibă acordul şefului statului şi avizul Parlamentului.


Citeşte şi:

Ciolacu, după respingerea Rovanei Plumb: ”PSD nu are o variantă, are 10 variante de rezervă”