De Iulian Budușan,

Mai multe capre sălbatice au invadat străzile pustii din Llandudno, un oraş turistic aflat într-o regiune de coastă a Ţării Galilor, după decretarea stării de urgenţă la nivel naţional în Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus, informează marţi PA.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Unul dintre rezidenţi, Andrew Stuart, a asistat la momentul în care caprele sălbatice au profitat de absenţa totală a traficului rutier şi pietonal de pe străzile din Llandudno, un oraş din regiunea Ţara Galilor de Nord (North Wales).

Andrew Stuart, care lucrează ca reporter pentru Manchester Evening News, a anunţat Poliţia locală după ce a remarcat că animalele sălbatice „au încălcat regulamentul de izolare, adunându-se în grupuri mari şi nerespectând distanţa cerută de doi metri între ele”, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

El a remarcat că acele capre sălbatice au avut parte de ”un festin nocturn” şi s-au hrănit cu gardurile vii din oraş. „Probabil vor organiza o revoltă în oraş, acum când nimeni nu poate să le împiedice din cauza izolării la domiciliu”, a scris acelaşi reporter într-un mesaj pe Twitter.

„De asemenea, nu eram sigur că respectau regula distanţei de doi metri între ele”, a adăugat el.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Mai mulţi reprezentanţi ai Poliţiei din North Wales au venit la faţa locului într-o maşină de patrulă. „Îmi pare rău dacă acele capre au fost arestate. Însă ele erau foarte obraznice”, a adăugat reporterul galez.

După acel incident, animalele au revenit în oraş şi pe durata weekendului, distrugând mai mulţi arbuşti de grădină şi mâncând vegetaţia din Piaţa Trinity din centrul oraşului, apoi au dormit, luni, în curtea bisericii locale.

Andrew Stuart a spus că deşi caprele sălbatice de pe promontoriul Great Orme nu-şi părăsesc de obicei teritoriul costier pentru a se refugia la periferia oraşului Llandudno decât în iernile foarte grele, „de această dată s-au aventurat mai departe ca niciodată”.

 

Promontoriul Great Orme găzduieşte o turmă de aproximativ 200 de capre sălbatice, despre care se crede că ar fi urmaşele unei perechi de capre indiene ce au fost oferite de Şahul Persiei reginei Victoria în anul 1837.

 

Un efect al pandemiei: Au apărut animale sălbatice pe străzile orașelor pustii.

În statul indian Uttar Pradesh zeci de muncitori necalificaţi, migranţi sosiţi din toate colţurile ţării, au fost adunaţi şi pulverizaţi cu substanţe dezinfectante toxice pentru om.

Citeşte şi:

Un efect al pandemiei: Au apărut animale sălbatice pe străzile orașelor pustii

VIDEO | Cum se face dezinfecția în India. Imagini care au stârnit furia oamenilor

Coronavirusul a raționalizat băutura în Australia. Maximum 12 sticle de vin și 24 de cutii de bere la fiecare cumpărare!

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite