Mergi direct la conținut »
VIDEO | Imagini dramatice de la frontiera Mexicului cu Statele Unite. Imigranții însoțiți de copii trec granița în condiții extrem de periculoase
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Imagini dramatice de la frontiera Mexicului cu Statele Unite. Imigranții însoțiți de copii trec granița în condiții extrem de periculoase

VIDEO | Imagini dramatice de la frontiera Mexicului cu Statele Unite. Imigranții însoțiți de copii trec granița în condiții extrem de periculoase

Două videoclipuri surprinse la granița dintre Mexic și Statele Unite arată cum contrabandiștii de imigranți încearcă să treacă familii cu copii pe sub un gard din fier forjat printr-un canal inundat sau prin mijlocul unor role de sârmă ghimpată.

Un clip surprinde cum imigranții trec prin apă pe sub un gard de fier pentru a ajunge de cealaltă parte, în Statele Unite, în timp ce al doilea arată familii cu copii mici cum trec pe sub un gard de lemn, prin sârma ghimpată.

Clipurile au fost realizate la granița dintre Yuma și Arizona în luna decembrie și au fost publicate în contextul escaladării tensiunilor și a amenințărilor lui Donald Trump că va închide de tot frontiera cu țara vecină.

În clipuri se poate vedea cum contrabandiștii împing adulții și copiii printr-o gaură făcută sub un gard și prin sârmă ghimpată în ciuda somațiilor unui ofițer care se află pe cealaltă parte și le cere să se întoarcă în Mexic.

„Reveni înapoi!” este auzit spunând agentul vamal mexican care le atrage atenția că ceea ce fac este periculos pentru copii și că poliția se apropie.

Într-un alt clip se vede cum un copil plânge înainte de a trece pe sub un gard de fier forja, printr-un canal inundat și imigranții vorbesc între ei în spaniolă despre cât de periculos este să-l bage pe acesta în apă având în vedere că ar putea înghiți apă și să se înece.

Un număr record de familii au trecut în SUA în ultimele luni.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat din nou marţi că este pregătit să închidă frontiera de sud a Statelor Unite dacă autorităţile mexicane nu acţionează pentru a stăvili intrarea migranţilor în SUA.

„Dacă ele nu fac asta sau dacă nu ajungem la un acord cu Congresul, frontiera va fi închisă, este 100% sigur”, a declarat de la Casa Albă şeful statului american.

Închiderea va fi poate numai „pe secţiuni întinse ale frontierei”, şi nu pe toată lungimea sa, a precizat el, înainte de a promite un anunţ „pentru următoarele zile”.

Preşedintele Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale din America Centrală o prioritate, promiţând în cursul campaniei din 2016 că va construi un zid la frontiera cu Mexicul.


Citește și: Negociatorul şef al UE, scenariu presimist despre Brexit. „Marea Britanie are trei opțiuni”


 

Close
Închide
  Close