MENIU CAUTĂ

VIDEO / Mesaj tulburător al elevilor de la Liceul Gheorghe Lazăr din București: Rămâneţi acasă şi schimbaţi România!

Distribuie

Telefoane mobile, internet de mare viteză, bani, distracţie, haine moderne şi o carieră în străinătate. La asta se gândesc mulţi dintre tinerii care astăzi sunt la şcoală, la liceu sau la facultate în România. În anul când ţara noastră împlineşte un secol de existenţă, de independenţă, de libertate, viitorul României bate la uşa Occidentului şi acceptă de bunăvoie să se pună în slujba unui străin.

Ei sunt elevii colegiului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti, care au realizat un clip motivaţional, dedicat Centenarului Marii Uniri

Ei sunt elevii colegiului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti, care au realizat un clip motivaţional, dedicat Centenarului Marii Uniri, prin care îi îndeamnă pe tineri să nu plece din România

„Noi nu vrem să plecăm! Eu vreau să rămân aici, în ţara mea, să lucrez aici şi să îndrept ce nu e ok. Aici e ţara mea, e familia mea, sunt prietenii şi colegii mei, eu vreau să studiez şi să lucrez ca medic în România. Să fac bine oamenii, să-i fac bine pe români. Mesajul meu pentru toţi tinerii, pentru noile generaţii, este unul simplu: Rămâneţi în România! Nu plecaţi, pentru că doar aşa putem îndrepta lucrurile!”, transmite emoţionată Sofia Alexandrescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Gheorghe Lazăr din Bucureşti.

Sofia Alexandrescu, elevă în clasa a XI-a a liceului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti

Sofia Alexandrescu, elevă în clasa a XI-a a liceului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti

Aceasta a realizat, împreună cu mai mulţi colegi de liceu, un videoclip dedicat Centenarului Marii Uniri şi personalităţilor care au contribuit, direct şi indirect, la formarea României. Iar mesajul lor pentru tineri, în special, este acela de a nu pleca în străinătate.

„Eu vreau să devin avocat, să ajut românii care au probleme şi să pun umărul la îndreptarea sistemului de justiţie. În România ideală ar trebui să guverneze oamenii corecţi şi să se pună accent pe valori precum dreptatea, adevărul şi altruismul. Eu nu vreau să plec din ţara mea! Şi asta vreau să transmit tuturor tinerilor: Nu plecaţi din România! Aici e casa voastră, aici aţi crescut, aici v-aţi dezvoltat. Hai, împreună, să o facem mai frumoasă, mai dreaptă, mai corectă!”, este îndemnul pe care Andra Popovici, elevă la „Lazăr”, din Bucureşti, îl are pentru tinerii din România.

Andra Popovici, elevă a colegiului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti

Andra Popovici, elevă a colegiului Gheorghe Lazăr, din Bucureşti

În videoclipul realizat, elevii Liceului Gh. Lazăr au transmis mai multe citate ale personalităţilor secolului trecut tinerei generaţii. Şi spun că au realizat acest clip pentru că au vrut ca și Centenarul să nu fie doar un simbol comercial, ci o ocazie prin care elevii şi toţi ceilalţi români să conştientizeze cât de mult contează să ai o ţară a ta. Iar sacrificiul şi realizările generaţiilor anterioare să nu fie date uitării.


Citește și:

Guvernul a ajuns la fundul sacului. Mai multe instituții au rămas fără bani de salarii

Citește mai multe despre centenar, elevi, Lazar și liceu pe Libertatea.

Comentarii