Mergi direct la conținut »
VIDEO | Premierul Viorica Dăncilă, primită de protestatari, la Cluj. Jandarmeria a intervenit în forţă. Reacţia şefei Executivului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Premierul Viorica Dăncilă, primită de protestatari, la Cluj. Jandarmeria a intervenit în forţă. Reacţia şefei Executivului

VIDEO | Premierul Viorica Dăncilă, primită de protestatari, la Cluj. Jandarmeria a intervenit în forţă. Reacţia şefei Executivului

Mai mulţi protestatari au fost bruscați, joi, de jandarmi, la Cluj, unde premierul Viorica Dăncilă vizita Institutul Oncologic. Potrivit Ziua de Cluj, Dăncilă a fost strecurată în spitalul de Oncologie prin ieșirea din spate a bisericii.

De Valentina Postelnicu,

Dăncilă: „Ca să vii să jigneşti şi să ţipi, să arunci, acest lucru cred că nu le-ar face onoare „

UPDATE ora 17.00 „Violenţă, aceste lucruri urâte, jignirile, arată că de fapt nu au alte argumente. Eu consider că violenţa este atributul oamenilor slabi care nu au proiect, cum am văzut”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la Cluj, după altercaţiile dintre protestatari şi jandarmi.

Ea a continuat: „Eu înţeleg, dacă sunt nemulţumiţi de ceva, pot să vorbească despre nemulţumirile lor, pot să aducă la atenţia opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greşit. Dar ca să vii să jigneşti şi să ţipi, să arunci acest lucru cred că nu le-ar face onoare şi cred că ar trebui dânşii în primul rând să îşi revizuiască un pic comportamentul pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil în mai multe televiziuni, avem Summit-ul de la Sibiu şi nu cred că este oportun nici acum şi nici pentru mai târziu”.


Circa 200 de protestatari s-au aflat şi în faţa Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca, acolo unde este așteptat să ajungă premierul României, Viorica Dăncilă. Protestatarii au scandat „Casa de cultură, nu de impostură”, „Noi nu vom fi conduşi de hoţi”, „Ne e silă de Dăncilă” şi „Vrem inteligenţă, nu incompetenţă”.

Ulterior, protestatarii, circa 70 la număr, s-au mutat la Institutul Oncologic de pe Republicii, acolo unde ar trebui să ajungă și Dăncilă.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Jandarmeria s-a aliniat la intrarea în spital şi a intervenit, în momentul în care protestatarii s-au apropiat de zona unde urma să vină premierul Viorica Dăncilă.

Jandarmii clujeni au intervenit blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o uşă laterală, iar în acel moment, peste 100 de protestatari au fugit în direcţia intrării respective. Când au aflat că premierul a ajuns în spital pe o cale de acces laterală, protestatarii au fugit în direcţia acesteia, strigând „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să conduşi de hoţi” şi „Ne e silă de Dăncilă”, potrivit Mediafax.

Unul dintre protestatari a aruncat în direcţia premierului cu un sul de hârtie igienică .

Jandarmii au intervenit şi au blocat accesul în curte.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

De asemenea, la intrarea din faţă a Institutului Oncologic Cluj-Napoca, jandarmii au încercat să confişte un banner de la un protestatar, însă s-a produs o busculadă, iar persoanele prezente au huiduit şi au scandat „Jandarmeria apără hoţia”, sărind în apărarea acestuia.

În cele din urmă, jandarmii i-au lăsat bannerul proprietarului.

Protestatarii s-au împărţit în două grupuri pentru a supraveghea toate ieşirile din curtea Institutului, iar o asistentă a afişat la un geam un banner cu mesajul „Condiţii decente de muncă, locuri de muncă”.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut declarații din Alba Iulia, anunțând că va merge și la Cluj pentru a vizita diferite proiecte cu fonduri europene.

Despre Summitul de la Sibiu, Dăncilă a spus că a avut solicitări de la premieri europeni prezenți la Sibiu să se întâlnească, dar a refuzat, pe motiv că ”nu e oportun să am întâlniri bilaterale în ziua Summitului UE”.

Întrebată de ce nu merge la summitul de la Sibiu, Viorica Dăncilă a spus că a avut solicitări de la premieri europeni prezenți la Sibiu să se întâlnească, dar a refuzat pe motiv că „nu e oportun să am întâlniri bilaterale în ziua summitului UE”.

Legat de întâlnirea privată a socialiștilor europeni, prim-ministrul le-a declarat reporterilor că a vorbit cu aceștia, dar că a preferat să vină azi în teritoriu și să discute cu oamenii despre ce se mai poate face în această regiune.

Foto: Ziua de Cluj


Citeşte şi:

VIDEO/ Sacrificiul pentru o viață mai bună: 4 ani departe de familie și 100.000 de dolari pe care nu i-a văzut niciodată!

Close
Închide
  Close