De Denisa Dudescu,

Preoţii au scos moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava într-o procesiune pe străzile oraşului, ieri după-amiază, în jurul orei 16.00. Ceremonia religioasă a fost organizată în taină şi s-a desfăşurat cu o oră mai târziu faţă de ora vehiculată în grupurile de creştin-ortodocşi de pe Facebook.

Racla cu moaștele „Sfântului Ioan cel Nou” a fost purtată, ieri, într-o procesiune fără credincioși, pe străzile municipiului Suceava. La procesiune, din partea Arhiepiscopiei a participat Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Damaschin Dorneanul și un număr redus de preoți. Începând cu ora 16:00, moaștele au fost așezate pe o platformă împodobită cu flori și a parcurs mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări.

Mașina a trecut prin dreptul bisericilor, unde sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot, dar și prin curtea Spitalului Județean, locul de unde a pornit cel mai mare focar de COVID-19 din România.

Pe tot traseul s-au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei.

”A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credincioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor. În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neliniște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la solidaritate practică, precum și la respectarea măsurilor de protecție, inspirând încredere și speranță în rândul populației.” potrivit hotnews.

Citeşte şi:

Traseele montane au fost închise. Mesajul salvamontiștilor: „Stați acasă!”

Registrul Auto Român: ITP trebuie făcut și acum. Ce bifăm pe declarația pe proprie răspundere

VIDEO / Focuri de armă la granița cu Republica Moldova. Polițiștii de frontieră s-au confruntat cu mai mulți contrabandiști

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare