Mergi direct la conținut »
Cum o văd membrii PSD pe Viorica Dăncilă în cursa pentru prezidențiale: “Îl bate pe Iohannis cum l-a bătut Iohannis pe Ponta!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cum o văd membrii PSD pe Viorica Dăncilă în cursa pentru prezidențiale: “Îl bate pe Iohannis cum l-a bătut Iohannis pe Ponta!”

Cum o văd membrii PSD pe Viorica Dăncilă în cursa pentru prezidențiale: “Îl bate pe Iohannis cum l-a bătut Iohannis pe Ponta!”

Aproximativ 1.000 de membri PSD s-au strâns la Bucureşti sâmbătă pentru a ridica mâna şi a vota, teatral, de ochii publicului, că vor ca premierul Viorica Dăncilă să candideze la alegerile prezidenţiale. Este muncitoare, neconflictuală şi familistă, spun liderii PSD, dar au avut ceva dificultăţi în a identifica o mare realizare a celei pe care o aruncă în luptă cu preşedintele în funcţie.

De Ștefan Pană, George Capoeanu (montaj),

Congresul PSD de sâmbătă a fost fulgerător. A pălit în comparaţie cu evenimentele partidului din trecut. A durat foarte puţin, a reunit un număr foarte mic de delegaţi (de patru ori mai puţini decât la congresul în care Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD) şi a fost foarte puţin surprinzător: unanimitate pentru unicul candidat.

Pe scurt, congresul a lăsat impresia că a fost făcut de formă, pentru că aşa cere statutul, nu pentru că social-democraţii aveau ceva de spus. Nici în sală, dar nici pe holuri, acolo unde în trecut se desfăşurau luptele de culise.

Social-democraţii veniţi la Bucureşti nu erau foarte entuziasmaţi şi nu vedeau şanse prea mari de victorie, în ciuda festivismului de pe scenă. La cafea, comentau cu tristeţe că preşedintele în funcţie nu poate fi învins. În faţa camerelor, însă, entuziasmul se reaprindea.

“Şi Iohannis pornise cu 14%”

Cei care recunosc faptul că PSD are abia a doua şansă de a câştiga se consolează cu gândul că şi Klaus Iohannis era cotat cu a doua şansă în 2014. Şi tot l-a bătut pe Victor Ponta.

Aşa cum a plecat și Iohannis cu 14% în campania precedentă pentru prezidenţiale, plecăm şi noi cu a doua şansă, e adevărat, dar vom câştiga alegerile!

Unul dintre delegați:

Alţii au fost mult mai încrezători în şansa PSD. “Are toate şansele! Cu asemenea discurs şi cu asemenea echipă, are toate şansele”, a spus un membru de partid la finalul congresului.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Social-democraţii mizează pe aparatul de partid, care s-a dovedit puternic în alegerile din trecut.

“PSD este ca o locomotivă care o va împinge pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni!”, am aflat de la un delegat de la congres.

“Plecăm la drum cu mult elan, cu încredere şi sper că victoria va fi de partea noastră”.

“Familistă, mamă, muncitoare şi neconflictuală”

Membrii PSD nu au ezitat să răspundă la această întrebare: care sunt principalele calităţi ale Vioricăi Dăncilă.

“O familistă, o mamă, o femeie cu încredere în viitor şi în viitorul oamenilor”, ne-a spus, pe nerăsuflate, un membru PSD.

Pentru un alt lider local, principala calitate este că şefa PSD “este muncitoare”. “Este înţeleaptă şi ascultă pe toată lumea. Nu ia decizii de una singură”, a continuat el.

Iar şirul calităţilor continuă, fără să se repete, de la un lider PSD la altul.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

“În primul rând şi cel mai important, e o persoană neconflictuală. De conflictualul Iohannis ne-am săturat. Asta e prima calitate. Şi nu are rost să mai enumăr altele”, ne-a spus, tranşant, un delegat.

“Realizări? Nu ştiu, mă interesez”

Am vrut să ştim şi cum văd membrii PSD realizările Vioricăi Dăncilă, cea pe care au votat-o drept candidat al partidului la prezidenţiale.

“Apropierea faţă de oameni”, ne-a spus un lider local. Cum s-a apropiat de oameni? “Prin deciziile pe care le-a luat la nivel guvernamental, prin soluţiile pe care le-a dat în afara României, cât a lucrat la Comisia Europeană”.

“Noi sperăm că soarta PSD va fi foarte bună”, a explicat un delegat. “Şi a oamenilor”, a completat.

Pentru alţi delegaţi, răspunsul nu a venit atât de uşor.

“Poate să răspundă singură. Nu ştiu să spun acum, dar o să mă interesez”.

membru PSD

Un alt delegat a aruncat mingea în curtea partidului şi a Guvernului.

Se poate răspândi coronavirusul când cineva vorbește spre noi? Ce spun oamenii de știință
Recomandări

Se poate răspândi coronavirusul când cineva vorbește spre noi? Ce spun oamenii de știință

 

“Calităţile le-aţi văzut în actul de guvernare şi Guvernul pe care îl conduce a demonstrat că este unul dintre cele mai performante care au fost până în momentul de faţă”, a spus el.

Am insistat însă care sunt acele realizări: “Nu mă puneţi să le enumăr, vorbim de partid politic”.

Tot la partid s-a gândit şi un alt delegat.

“Realizări din ultima perioadă? Sunt ceva realizări. Dar aş vrea să mă refer mai mult la realizările PSD”, a spus el.

Cum Viorica Dăncilă candidează la prezidenţiale, şi nu partidul, am insistat.

“Păi, cea mai nouă realizare este tocmai Ordonanţa de Urgenţă pentru infracţiunea de criminalitate. Altele mai sunt, dar nu-mi vin acum în minte”.

Close
Închide
  Close