Mergi direct la conținut »
VIDEO Samsung a prezentat Galaxy Fold, smartphone-ul care se îndoaie și se transformă în tabletă. Costă 2.000 de euro
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > VIDEO Samsung a prezentat Galaxy Fold, smartphone-ul care se îndoaie și se transformă în tabletă. Costă 2.000 de euro

VIDEO Samsung a prezentat Galaxy Fold, smartphone-ul care se îndoaie și se transformă în tabletă. Costă 2.000 de euro

Gigantul coreean Samsung a prezentat Galaxy Fold, primul său smartphone cu ecran pliabil și se transformă în tabletă. Acesta a fost prezentat în cadrul aceluiași eveniment în care a fost lansat și modelul Samsung Galaxy S10, noul său vârf de gamă.

De Daniel Ionașcu,

Ecran care se „împăturește”

Acesta are ecran de 4,6 inchi când ecranul este ”împăturit” și de 7,3 inchi când sistemul este deschis. Rezoluția este de 1536 x 2152 pixeli, atunci când ecranul este deschis.

În privința puterii de procesare, acesta vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 855, cu 8 nuclee, realizat pe procesul de 7 nanometri, cip grafic Adreno 640, 12 GB de memorie și 512 GB pentru stocare. De asemenea, acesta vine cu card de memorie.

Potrivit Samsung, pentru stocare sunt folosite cipuri care respectă specificațiile Universal Flash Storage 3.0, iar acestea ar avea o viteză de două ori mai mare decât a oricărui alt smartphone.

Senzorul de amprente este montat pe una din laturile telefonului, pentru a putea fi folosit in ambele situaţii – pliat sau nepliat.

Șase camere

Dispozitivul vine cu 6 camere foto, dintre care trei pe spate, două pe interior și una de selfie-uri. Sistemul de camere din spate este compus dintr-o cameră de 16 megapixeli, una de 12 megapixeli cu unghi larg de vizionare și o lentilă telefoto.

Pentru selfie-uri este folosită o cameră de 10 megapixeli.

Samsung Galaxy Fold are două baterii, iar împreună au o capacitate de 4.380 mAh.

Aplicații special proiectate

Samsung permite ca smartphone-ul să ruleze trei aplicații în același timp pe ecran, acestea semănând cu ferestrele din Windows. Există și o facilitate numită App Continuity, care face ca o aplicație să se extindă de pe un ecran pe altul atunci când se face trecerea.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Samsung a lucrat împreună cu Google, Microsoft și Facebook pentru a dezvolta aplicații speciale pentru acest model de YouTube, Office și WhatsApp. De asemenea, Samsung a lucrat cu Google pentru ca Android Pie 9 să suporte formatele sale de ecran.

Există și o variantă 5G

Vor fi disponibile două versiuni, cu LTE și 5G. Gadgeturile vor ajunge la primii clienți din data de 3 mai.

Prețul de pornire este de 1.980 de dolari, iar în Europa va fi disponibil, cel mai probabil, de la 1.980 euro.

Close
Închide
  Close