Mergi direct la conținut »
VIDEO | „Vreau să votez!”, strigătul a zeci de români aflați în ambasada României de la Copenhaga
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | „Vreau să votez!”, strigătul a zeci de români aflați în ambasada României de la Copenhaga

VIDEO | „Vreau să votez!”, strigătul a zeci de români aflați în ambasada României de la Copenhaga

Sistemul electronic de verificare a identității s-a închis automat, la ora 21.30, în secția de vot din ambasada României de la Copenhaga. În clădire se aflau zeci de români, care au reușit să intre înainte de închiderea urnelor. Cu toate acestea, ei nu au reușit să-și mai exprime votul, după cum relatează unul dintre românii aflați în interior, pe rețelele de socializare.

Remus Pușpan, un român care se află în Copenhaga, a scris pe Facebook că, la ora 21.00, ambasadorul României la Copenhaga i-a primit în grădina reprezentanței pe toți cei care stăteau la coadă. Astfel, aceștia ar fi trebuit să poată vota, potrivit legii electorale.

După aproximativ 50 de minute, acesta a scris că sistemul s-a blocat, iar toți cei aflați în ambasadă au început să strige: „Vreau să votez”.

Totodată, el a punctat că la ora 22.20, clădirea Ambasadei a fost evacuată.

Copenhaga nu este singurul oraș în care s-au format cozi interminabile, iar românii s-au plâns că au stat ore în șir la coadă, mulți dintre ei întrebându-se dacă vor reuși să și voteze.

În Munchen, polițiștii au făcut un gest uluitor, înconjurând oamenii cu garduri și afirmând că aceștia se află în curtea consulatului, deci trebuie să fie lăsați să-și exprime opțiunea.

Cozi uriașe au fost și în mai multe orașe din Italia, Germania și Marea Britanie.

Un român din Amsterdam a povestit, în emisiunea Adrianei Nedelea, că a stat șase ore la coadă, iar organizarea „este greu de caracterizat”. În acest timp, însă, ministrul Afacerilor Externe susține că românii de peste hotare au greșit pentru că nu s-au înregistrat din timp pentru acest scrutin.


Citește și:

Rezultate alegeri europarlamentare 2019. Exit-poll Avangarde-CURS: PSD și PNL sunt la egalitate

Close
Închide
  Close