Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cu cât s-au vândut basca de vânătoare şi cizmele de cauciuc ale lui Nicolae Ceauşescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Cu cât s-au vândut basca de vânătoare şi cizmele de cauciuc ale lui Nicolae Ceauşescu

VIDEO | Cu cât s-au vândut basca de vânătoare şi cizmele de cauciuc ale lui Nicolae Ceauşescu

O nouă licitaţie cu bunuri din "Epoca de Aur" a fost organizată în luna ianuarie, iar în afară de afişe, fotografii şi bibelouri au fost scoase la vânzare şi cizmele de cauciuc şi basca de vânătoare aparţinând tovarăşului Nicolae Ceauşescu.

De Radu Țuțulan,

Cei care visau să se îmbrace şi să se încalţe precum o făcea Nicolae Ceauşescu în urmă cu 40 de ani, au putut să se înscrie la cea de-a cincea ediţie a licitaţiei „Epoca de Aur”, pe 31 ianuarie având ocazia să liciteze pentru bunurile care i-au aparţinut fostului lider al României.

Cizmele de cauciuc, de culoare verde şi îmblănite, folosite probabil la vânătoare de Nicolae Ceauşescu, au un preţ de pornire de 100 de euro. Alături de acestea, este scos la vânzare şi un costum de vânătoare nemţesc, fabricat în Germania şi primit cadou, cel mai probabil, de fostul preşedinte.

Tot la această licitaţie a fost scoasă la vânzare şi basca de vânătoare a lui Ceauşescu, îmblănită, pe care se pare că a purtat-o la cel puţin o partidă de omorât mistreţi sau cerbi.

Licitația “Epoca de Aur” cuprinde o selecție de obiecte, cu prețuri care au variat între 10 și 1500 de euro, din colecția familiei Ceaușescu. De exemplu, o blană de tigru, cadou de protocol, a avut prețul de pornire 1.200 de euro. Iar un set de două poze, în care Elena Ceauşescu a fost fotografiată în costum de baie, pe plajă, a avut prețul de pornire 250 de euro.


Costumul de vânătoare care a fost realizat de firma Eduard Kettner şi a fost însoţit de certificat RA-APPS, a fost adjudecat la suma de 700 de euro. La licitaţie au fost cumpărate şi cizmele de vânătoare marca Atlas-65 şi şapca de vânătoare ale lui Ceauşescu, la 700 de euro, respectiv la 400 de euro.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Între loturile adjudecate s-au numărat şi: o pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca „Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie”, din lână – la 800 de euro, plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde tot ai Elenei Ceauşescu – la 600 de euro, un set format din tavă şi vază cu monograma Nicolae Ceauşescu – la 500 de euro, o machetă tractor dăruită de „Uzina Tractorul Braşov” lui Nicolae Ceauşescu – la 400 de euro. Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.

De asemenea, au fost cumpărate: o păpuşă primită cadou de către cuplul Ceauşescu – la 15 euro, o sticlă cu pepsi, provenind din stocul de protocol (cc. 1980) – la 50 de euro, o fotografie privată, de colecţie, cu Elena Ceauşescu într-un moment de relaxare (1959) – la 200 de euro, o fotografie de presă înfăţişându-l pe Nicolae Ceauşescu alături de Fidel Castro (Bucureşti, 1972) – la 350 de euro, două fotografii personale, reprezentând-o pe Elena Ceauşescu pe plajă, – la 450 de euro, două tomuri „Las Bases”, cu dedicaţia preşedintelui Argentinei Juan Peron pentru Nicolae Ceauşescu (1973), – la 800 de euro.


VIDEO EXCLUSIV/Chef Petrișor, despre gusturile epocilor. Ceaușescu cerea varză cu ciolan, Adrian Nastase voia salată de țelină cu grapefruit


 

Close
Închide
  Close